11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAccident la intrarea in Craiova

Accident la intrarea in Craiova

Un sofer a fost grav ranit dupa ce a efectuat o manevra de intoarcere intr-un… autocamion


O persoana a fost grav ranita ieri-dimineata intr-un accident rutier petrecut in Craiova, la intrarea dinspre Isalnita, in apropierea podului peste Amaradia.


Gheorghe Giurascu, din Drobeta Turnu Severin, se afla la volanul autocamionului Volvo, cu numarul de inmatriculare MH-62-VNC, in drum spre Craiova. Barbatul era insotit de un coleg de serviciu cu care se ducea la REMAT Craiova, unde trebuia sa incarce fier vechi. Soferul conducea pe banda intii, cind a observat in fata un microbuz (cu numarul de inmatriculare DJ-01-VUC), care incerca sa intre pe banda intii, de pe un drum lateral. Autocamionul i-a facut loc, trecind pe banda a doua. Dupa aproximativ 50 de metri, soferul microbuzului, Marian Chirita, din Isalnita, a efectuat brusc o manevra de intoarcere, moment in care autovehiculul sau a intrat in coliziune cu autocamionul. Impactul a fost deosebit de violent, soferul din Isalnita fiind proiectat cu fata pe bordul microbuzului.


Echipajul Serviciului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare (SMURD), ajuns la fata locului la scurt timp dupa accident, a acordat primele ingrijiri medicale ranitului, care apoi a fost transportat la Spitalul de Urgenta Craiova. Pacientul a fost stabilizat, apoi internat in Clinica de Terapie Intensiva a spitalului craiovean, cu diagnosticul de politraumatism, traumatism cranio-facial.


Gheorge Giurascu a scapat fara leziuni, dar s-a ales cu o sperietura zdravana. Soferul severinean a trebuit insa, la rindul sau, sa treaca pe la Spitalul de Urgenta Craiova, unde i-au fost recoltate probe biologice in vederea determinarii alcoolemiei. Testele au aratat insa ca barbatul nu consumase bauturi alcoolice. El si-a sustinut nevinovatia, declarind ca soferul microbuzului nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers, efectuind manevra de intoarcere fara sa semnalizeze. Lucratorii Biroului Politiei Rutiere Craiova efectueaza cercetari pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs accidentul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS