12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateChirii de lux pentru o locuinta insalubra de la periferia Craiovei

Chirii de lux pentru o locuinta insalubra de la periferia Craiovei

In Craiova, ca sa gasesti un apartament sau o garsoniera de inchiriat ai nevoie de rabdare, de agenti imobiliari seriosi, dar mai ales de multe milioane de lei. Lux gasesti in oricare dintre cartierele Craiovei, dar cea mai cautata zona este Calea Bucuresti. Cu 3-400 de euro in buzunar vei gasi un proprietar care sa te primeasca in casa lui pentru o luna. Numai ca pretul platit este mult mai mare, termenul de inchiriere fiind obligatoriu de minimum sase luni. Astfel se ajunge la 400 de euro pe luna, doua luni achitate in avans si in plus o garantie de 100 de euro, pentru ca proprietarul trebuie sa fie sigur ca nu iti iei bagajele si pleci fara sa achiti intretinerea si factura la lumina.


Cu aproximativ 32 de milioane de lei in buzunar esti cazat pentru doua luni intr-un apartament de doua camere, din centrul Craiovei, mobilat si utilat la standarde occidentale. Dai 520.000 lei pe zi si te bucuri de tot luxul oferit de proprietar. In cartierele marginase ale municipiului, preturile sar putin peste 100 de euro, dar la acest pret gasesti doar apartamente sau garsoniere aproape nemobilate. Daca ai 80 de euro te alegi cu o canapea, un dulap si, in cel mai fericit caz, cu un aragaz, iar daca locuinta este nemobilata, pretul scade ajungind si la 60 de euro pe luna.


Agentii imobiliari spun ca de cele mai multe ori ramin uimiti de cit de disperati pot fi unii proprietari, care incearca sa cistige bani grei din inchirierea unor locuinte care nu merita mai mult de 20-30 de euro: canapele vechi de 15 ani, fara arcuri, cu saltele rupte si ingalbenite de vreme, vitrine cu geamuri sparte, igrasie, WC-uri insalubre si bucatarii pline de gindaci. Sint locuintele inchiriate de studenti sau familii de tineri, carora guvernul nu a considerat ca trebuie sa le ofere un acoperis deasupra capului. „Am 36 de ani si stau cu sotia si fetita de opt ani intr-o garsoniera de la periferia orasului. Cind ne-am mutat, proprietarul ne-a promis si televizor, si frigider, dar a trecut un an si nu le-a mai adus, iar eu platesc 2.000.000 de lei pe luna. Dar nu am bani sa pot pleca undeva unde am avea tot confortul. Oricum, pentru ceea ce avem acum in casa, doua milioane este foarte mult“, a declarat Alin Popa. Proprietarii spun ca inchirierea locuintelor este o afacere banoasa, dar trebuie mai intii sa investesti bani buni. „Am in gazda studenti si o familie de tineri, dar am investit in cele trei locuinte sute de milioane si le-am asigurat tot confortul. Nu le cer mai mult de 80 de euro pe luna, pentru ca stiu ca nu si-ar permite“, a spus Petre Stoian, proprietar. Agentii imobiliari spun ca in ultimul timp solicitarile pentru inchirieri au crescut considerabil. „Agentia noastra este cautata pentru ca este una dintre cele mai bune din oras, iar clientii nostri sint oameni cu bani, care vor ce e mai bun in materie de locuinte si nu se uita la pret, chiar daca ajunge la 300 de euro pe luna. Exista insa si oameni care vin la noi sa le gasim locuinte de inchiriat cu maximum 70 de euro si avem oferte si pentru ei. Proprietarii de locuinte din Craiova trebuie insa sa inteleaga ca este foarte important sa faca investitii, pentru ca nimeni nu vrea sa plateasca zeci de euro pentru o locuinta in care nu gasesti mai nimic“, a spus Claudia Cirneanu, agent imobiliar. Si, din cite se pare, pretul locuintelor oferite spre inchiriere va creste din nou, incepind cu luna martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS