5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMihai Viteazul isi priponeste calul in parcarea cu plata CRONOS

Mihai Viteazul isi priponeste calul in parcarea cu plata CRONOS

Primaria craioveana a cheltuit 700 de milioane pe studiul de fezabilitate si a alocat alte 15 miliarde pentru demararea lucrarilor de reamenajare a centrului orasului


Primaria Craiova este pe cale sa detoneze din nou scandalul „CRONOS“, printr-un proiect care vizeaza reamenajarea peisagistica a centrului orasului, in special a Pietei Prefecturii. Pe ordinea de zi a sedintei ordinare din aceasta luna a Consiliului Local (CL) Craiova se afla un proiect de hotarire privind aprobarea studiului de fezabilitate „Ilustrari urbanistice privind determinarile functional-urbane materializate in amenajari, echipare, dotare si finisare ale Pietei Prefecturii, esplanadei pietonale Unirii si Pietei Minerva din zona centrala Craiova“.


Potrivit referatului de specialitate anexat la dosar, s-a realizat si un studiu de fezabilitate al proiectului. In urma licitatiei organizate de municipalitate, studiul a fost intocmit de firma DESCO DESIGN SRL Bucuresti, contra sumei de 700 de milioane de lei, dupa cum a declarat sefa Serviciului de investitii, Sabina Dumitru. Mai mult, in proiectul de buget pe anul 2005 s-au prevazut circa 15 miliarde de lei pentru demararea lucrarilor. Numai ca edilii ar putea avea din nou probleme. Potrivit schitelor anexate la dosar, statuia ecvestra a voievodului Mihai Viteazul urmeaza sa fie mutata din fata Prefecturii Dolj intr-o locatie care acum apartine prin concesiune societatii CRONOS IMPEX SRL, care a realizat acolo o parcare cu plata. In aceste conditii, nu este exclus ca primaria sa redeschida conflictul cu patronul firmei, Mohamed Al Orfahli, cu care s-a mai judecat in ultimii ani, pe tema parcarilor cu plata. Ultima oara, primariei i se pretindeau daune de 18 miliarde de lei, insa firma CRONOS a renuntat dupa ce municipalitatea a cedat si a predat alte locuri de parcare in locul celor ocupate de diversi afaceristi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS