13.6 C
Craiova
luni, 25 octombrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateUn proiect de construire a 200 de locuinte ANL prin credit ipotecar nu poate fi pus in practica

Un proiect de construire a 200 de locuinte ANL prin credit ipotecar nu poate fi pus in practica

Terenul exista, acordul CL de asemenea, insa nimeni nu se oboseste sa puna in aplicare proiectul


Un proiect ce vizeaza construirea a circa 200 de locuinte cu credit ipotecar pentru craioveni nu poate fi pus in practica din cauza lipsei de interes a functionarilor din cadrul administratiei locale. In urma cu doi ani, Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a studiat posibilitatea construirii unor blocuri in Craiova pe banii doritorilor, singura problema fiind aceea ca nu se gasea un teren disponibil. In cele din urma, s-a gasit o locatie, pe bulevardul Decebal din cartierul Lapus, insa tratativele cu primaria au fost tergiversate pina in ziua de astazi, neajungindu-se la nici un rezultat.


„Avem in discutie aceasta problema inca de pe vremea fostului primar, Vasile Bulucea. Terenul este disponibil, primaria nu trebuie sa faca prea mari eforturi financiare pentru ca retelele de utilitati sint in zona, iar ANL are tot interesul sa construiasca blocurile, pentru ca se vor face pe banii oamenilor“, a declarat Lucian Panduru, dirigintele de santier al ANL pentru Craiova.


Problema locuintelor, uitata in arhivele primariei


Pentru locatia aflata in discutie s-a realizat si un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD), din care reiese ca zona construibila ar putea avea 12.650 de metri patrati, iar totalul zonei studiate (cu caile de acces si parcarile) – 31.900 de metri patrati, adica peste trei hectare. Conform specialistilor, aici s-ar putea construi intr-o prima etapa 84 de apartamente cu 25 de garaje, pentru ca in final numarul acestora sa ajunga la 200.


In ceea ce priveste municipalitatea, in arhive s-a gasit o hotarire a Consiliului Local Municipal din 2003 (nr. 214) prin care vechiul legislativ era de acord cu transmiterea in folosinta catre ANL a suprafetei de 10.240 de metri patrati de teren pentru construirea locuintelor cu credit ipotecar. In prezent insa, nimeni nu se preocupa de punerea in aplicare a acestei hotariri. Noua arhitecta- sefa a primariei, Lizica Demetrescu, sustine ca nu exista aparatul birocratic care sa se ocupe de problema, pentru ca nu a fost desemnat. In mod normal, o hotarire a CL trebuie urmata de semnarea unui protocol de predare-primire a amplasamentului, pentru ca Agentia sa se poata apuca de treaba. „Intr-adevar, trebuie sa se ocupe cineva de problema. Sa vedem cine doreste. Dar ANL ar trebui sa fie direct interesata de construirea de locuinte, cu atit mai mult cu cit pe credit ipotecar este o problema ce nu apartine de primarie“, a spus Lizica Demetrescu. In concluzie, problema se pare ca nici nu va fi rezolvata in viitorul apropiat, avind in vedere optica ambelor institutii, care arunca pisica una in curtea celeilalte, dar clamind ca se ocupa de interesul cetatenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Raed Arafat: În mall-uri va fi obligatoriu certificatul...

Secretarul de stat Raed Arafat la susține declarații de...

ȘTIRI GdS