12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFemeilor nu le prieste casatoria

Femeilor nu le prieste casatoria

Femeile disperate sa se marite cit mai repede posibil ar fi bine sa tina cont de studiul unor cercetatori de la universitatea din Queensland, Australia, care au demonstrat ca starea de sanatate a femeilor batrine divortate, vaduve sau care nu au fost niciodata casatorite este cu mult mai buna decit a semenelor lor cu verigheta pe deget.


Dupa cum informeaza Tgcom.it, aceasta teorie nu este valabila pentru reprezentantii sexului tare, ale caror conditii de viata par a fi influentate de starea civila. Studiul australian pune in discuti, cel putin in tarile occidentale, prejudecata des intilnita conform careia persoanele casatorite, in ansamblu, se bucura de o sanatate mai buna, atit fizica, cit si mentala, si pune capat temerilor existente, conform carora numarul crescind de femei in virsta care sint singure, rezultat al valului de divorturi din ultimii ani, ar putea fi un impediment pentru sanatatea publica. Moda divorturilor in unele tari europene a fost punctul de plecare al studiului.


Conform unor studii si sondaje efectuate in Germania, rezulta ca in prezent yfemeile sint cele care doresc sa divorteze si ca deseori barbatul este victima. In Danemarca, barbatii sint cei care de cele mai multe ori trebuie sa plateasca pretul cel mai ridicat dupa divort.


Legea ofera sprijin indeosebi femeilor si, in cazul in care exista copii, mamelor le sint garantate posesia casei si custodia copiilor, atunci cind conflictele dintre cei doi soti au devenit de necontrolat si o separare de bun acord nu mai este posibila.


Toate acestea ii aduc pe barbati in pragul unei adevarate caderi pe plan social, dar si pe plan psiho-fizic. Dupa ce au scapat de stresul zilnic de a avea grija de soti, femeile se bucura de toate avantajele de care au parte dupa pronuntarea sentintei de divort, avantaje care se extind si in ceea ce priveste sanatatea.


Mai putin norocoase sint sotiile despartite, insa nedivortate, carora le lipseste sentimentul de a fi terminat definitiv cu casnicia si sentimentul de siguranta adus de divort. In plus, femeile despartite se afla in conditii sociale si financiare mai proaste si decit „suratele“ lor divortate si decit cele casatorite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS