16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolomon si Nedelescu, asaltati de intrebarile craiovenilor

Solomon si Nedelescu, asaltati de intrebarile craiovenilor

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, viceprimarul Gheorghe Nedelescu, directorul Directiei Tehnice, Sever Bordu, dar si o parte dintre sefii departamentelor din primarie au participat joi la intilnirea lunara cu membrii Comitetului Consultativ Cetatenesc (CCC). Surprinzator, interesul acestora a fost mai mare chiar si decit al consilierilor locali la sedintele lunare. Cei 32 de membri au raspuns pozitiv la apelul edilului-sef al orasului. Cu acest prilej, reprezentantii craiovenilor au avut posibilitatea sa ii aduca la cunostinta lui Solomon dificultatile pe care le intimpina in cartierele in care locuiesc.

„Prin intermediul CCC voi cunoaste mai bine toate problemele cu care se confrunta craiovenii, putind sa le rezolv mai usor. Pentru a avea o relatie cit mai strinsa cu craiovenii, am decis chiar sa organizam periodic, in fiecare cartier, cite o intilnire cu cei de acolo, la care sa participam si noi“, a precizat Solomon.

Dorind sa isi indeplineasca mai bine atributiile, membrii CCC l-au asaltat pe primar cu tot felul de probleme. Lipsa canalizarii, asfaltarea strazilor, ridicarea gunoaielor, inlocuirea conductelor au facut obiectul citorva intrebari. Pentru a fi mai convingatori, unii dintre ei si-au stabilit amanuntit eventualele rezolvari.

„Este vorba despre garajele construite pe domeniul public, din cartierul Craiovita Noua. Decit sa fie darimate, primaria s-ar putea gindi sa scoata un profit. Daca ar fi perceputa o taxa de inchiriere, ar putea 30 la suta sa se duca la bugetul local, iar restul de 70 la suta la asociatia de locatari. Ultima suma va intra insa cu un scop precis. Spre exemplu, pentru curatarea spatiilor verzi“, a precizat unul dintre membrii CCC.

Nedelescu si-a pus la munca subalternii

Alta problema cu care se confrunta craiovenii o reprezinta debransarile de la reteaua de apa care au fost initiate in forta inca din primele zile ale acestui an, din cauza rau-platnicilor. Pentru aceasta, Gheorghe Nedelescu a decis ca fiecare locatar sa fie bransat individual pe cheltuiala proprie, pentru a nu mai avea de suferit cei care isi onoreaza facturile la termen. Viceprimarul si-a insarcinat subalternii sa ia atitudine pentru a rezolva o parte dintre problemele care i-au fost aduse la cunostinta. In finalul intilnirii a fost propusa alegerea unui presedinte al CCC in luna martie.

„Membrii vor avea timp sa se cunoasca mai bine si astfel vor sti care este cel mai capabil pentru aceasta functie. Si noi am fost surpinsi de entuziasmul cu care au participat la intilnire. Pentru a le inlesni munca, am reusit chiar sa le facem rost de abonamente gratuite pe mijloacele in transport comun, mai ales ca ei nu primesc remuneratie de la primarie“, a mentionat Elvira Stancu, sef Serviciu relatii cu publicul. Dorind cu orice pret sa fie conducatorii comitetului, unii dintre membri au inceput chiar sa stringa semnaturi de la cetatenii care optasera pentru ei. Acestia au fost insa dezamagiti cind li s-a adus la cunostinta ca alegerile vor fi interne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS