17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 100 de taximetristi au protestat pe strazile din Tirgu Jiu

Peste 100 de taximetristi au protestat pe strazile din Tirgu Jiu

• Conducerea Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Gorj considera ca taximetristii-pirat fac legea la Tirgu Jiu • Soferii de taxi vor modificarea unor articole din Legea taximetriei, iar la nivel local solicita mai multe locuri de parcare si modificarea unei hotariri a Consiliului Local Tirgu Jiu astfel incit sa se permita taximetrelor sa stationeze in zonele unde oprirea este interzisa • Protestatarii i-au inminat prefectului de Gorj o lista de revendicari

Taximetristii din Tirgu Jiu au protestat ieri pe strazile din municipiu, solicitind autoritatilor locale si centrale acordarea de facilitati. Peste 100 de taxiuri s-au adunat in jurul orei 12.00 in apropiere de sediul HIDROELECTRICA, de unde au pornit in coloana spre centrul orasului. Zecile de claxoane si zgomotul produs de autoturisme i-au scos pe balcoane si la portile caselor pe cetatenii orasului, curiosi sa vada ce se intimpla. Dupa aproximativ o jumatate de ora de demonstratie pe strazile din Tirgu Jiu, soferii de taxi si-au parcat, pentru citeva minute, masinile in fata sediului Prefecturii Gorj, unde citiva lideri ai acestora au ramas sa il astepte pe prefect, pentru a-i inmina un protest, in care erau incluse toate revendicarile. Prefectul Stefan Popescu-Bejat nu era insa in sediu, fiind plecat intr-un control la institutiile care au in atributii aplicarea programului judetean pentru deszapezirea strazilor.

OJPC da vina pe taximetristii-pirat

In timp ce liderii lor asteptau linistiti in fata Prefecturii Gorj, restul taximetristilor au parasit Piata Revolutiei si au plecat din nou pe strazi, pentru un ultim tur al zonei centrale. Intreaga actiune a durat aproximativ 40 de minute, cu toate ca Primaria Tirgu Jiu a aprobat desfasurarea protestului intre orele 12.00-14.00. Viceprimarul Ioan Roman Barbuti a declarat ca actiunea a fost organizata cu avizul Asociatiei patronatelor operatorilor de transport in regim de taxi din Craiova, iar principala revendicare este modificarea unui articol din Legea taximetriei, pentru a nu se mai face discriminare intre Camera taximetristilor si asociatiile profesionale din tara. Cei aproximativ 300 de taximetristi autorizati din Tirgu Jiu sint nemultumiti si de faptul ca exista locuri de parcare putine. Acestia mai vor ca o hotarire a Consiliului Local din Tirgu Jiu sa fie modificata astfel incit taximetrele sa poata stationa si in locurile unde oprirea este interzisa. In ceea ce priveste protestul taximetristilor, Ion Tudor, seful Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj, a declarat ca una din principalele probleme pentru locuitorii orasului o reprezinta nu locurile de parcare pentru taximetristi, ci taximetristii-pirat. Ion Tudor a precizat ca, la toate controalele efectuate, o treime dintre taximetristii verificati isi desfasurau activitatea in conditii ilegale, neavind toate autorizatiile necesare. „Protestul este si nu este fundamentat. Putem afirma cu certitudine ca la Tirgu Jiu exista taximetristi-pirat si atita timp cit nu vor fi eliminati, chiar de catre colegii lor care lucreaza in legalitate, lucrurile nu se vor rezolva. La fel si problema parcarilor… Noi facem controale, iar ei se anunta intre ei. La ultimul control efectuat, din 15 taxiuri, cinci erau ilegale“, a precizat Ion Tudor, seful OJPC Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS