Acasă Actualitate Persoanele cu handicap, in atentia Consiliului Judetean Dolj

Persoanele cu handicap, in atentia Consiliului Judetean Dolj

-

Reprezentantii Autoritatii Nationale a Persoanelor cu Handicap au prezentat joi, la Prefectura Dolj, schema de granturi pentru reforma institutionala in sectorul protectiei persoanelor cu dizabilitati din Romania. Cu aceasta ocazie a fost prezentat Ghidul Aplicantului, pentru cererea de proiecte din 2004. Implementarea Strategiei Nationale privind protectia speciala si integrarea sociala a persoanelor cu handicap are drept scop reforma sistemului de protectie a acestor categorii de persoane. In acelasi timp, se urmareste in principal diversificarea si dezvoltarea serviciilor alternative comunitare oferite persoanelor cu dizabilitati, punindu-se accent pe promovarea incadrarii in munca si integrarea profesionala. Printre cei care au participat la reuniune s-a numarat presedintelui Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, si viceprimarul Sorin Iordache. Conform declaratiilor lui Prioteasa, jumatate din bugetul consiliului judetean se foloseste pentru protectia sociala. Cu alte cuvinte, nu se poate spune ca institutia amintita nu se ocupa de cei care sufera de un handicap. In prezent, se afla in plata 114 doljeni, pentru care au fost alocate 25 de miliarde de lei, pentru anul 2005. De asemenea, se urmareste, in cursul acestui an, sporirea numarului de evenimente pe tema luptei impotriva discriminarii si stigmatizarii persoanelor amintite. Un rol important urmeaza sa il detina si informarea corecta a acestora si a familiilor lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

Sindicaliştii din Dolj solicită o simulare a reducerii numărului de ore în şcoli

Reducerea numărului de ore pentru elevii din clasele primare şi gimnaziale, dar şi de la liceu este un subiect de actualitate pentru învăţământul preuniversitar, după ce senatorii au adoptat un proiect de lege în acest sens

Cum îţi poţi schimba legal furnizorul de energie

Este nevoie de 21 de zile pentru ca un consumator casnic să treacă de la un furnizor la altul de energie. Iată ce „capcane“ puteţi întâmpina în procesul de mutare către alt furnizor de electricitate.

Încă un pieton lovit de maşină pe bulevardul Ştirbei Vodă

Un pieton, de 67 de ani, a fost accidentat de un autoturism joi, pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Ştirbei Vodă. În ultima perioadă, în acea zonă au fost răniţi mai mulţi pietoni.