Acasă Actualitate 20 de firme din UE, interesate de reabilitarea canalizarii Craiovei

20 de firme din UE, interesate de reabilitarea canalizarii Craiovei

-

20 de firme din Uniunea Europeana sint interesate sa cistige in aceasta luna licitatia pentru reabilitarea retelei de apa si canalizare din municipiul Craiova, contractul valorind 23 de milioane de euro si fiind derulat prin programul ISPA, de sprijinire a modernizarii infrastructurii in tarile in curs de aderare.

Deschiderea plicurilor cu ofertele va avea loc pe 24 ianuarie, conditiile fiind destul de exigente. Printre altele, o firma care vrea sa participe la licitatie trebuie sa demonstreze ca are un venit mediu anual, in ultimii trei ani, de cel putin 22 de milioane de euro, garantia de participare este de 200.000 de euro, iar scrisoarea de garantie bancara, de sase milioane de euro. In plus, firma trebuie sa demosntreze ca a fost implicata in proiecte de aceeasi anvergura. Ramine de vazut cite dintre cele 20 de firme care au cumparat caietul de sarcini va avansa si oferta financiara. Contractul prevede reabilitarea a 55 de kilometri de retea de canalizare, separarea cailor de deversare a apei pluviale de cea menajera (pe sase kilometri, in cartierele Craiovita Noua si 1 Mai), curatarea, prin tehnici speciale (fara decopertarea asfaltului), a 133 de kilometri de conducte de alimentare cu apa potabila, precum reabilitarea a trei statii de pompare a apei.

ȘTIRI VIDEO GdS

Sindicaliştii din Dolj solicită o simulare a reducerii numărului de ore în şcoli

Reducerea numărului de ore pentru elevii din clasele primare şi gimnaziale, dar şi de la liceu este un subiect de actualitate pentru învăţământul preuniversitar, după ce senatorii au adoptat un proiect de lege în acest sens

Cum îţi poţi schimba legal furnizorul de energie

Este nevoie de 21 de zile pentru ca un consumator casnic să treacă de la un furnizor la altul de energie. Iată ce „capcane“ puteţi întâmpina în procesul de mutare către alt furnizor de electricitate.

Încă un pieton lovit de maşină pe bulevardul Ştirbei Vodă

Un pieton, de 67 de ani, a fost accidentat de un autoturism joi, pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Ştirbei Vodă. În ultima perioadă, în acea zonă au fost răniţi mai mulţi pietoni.