22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 1.400 de firme din Olt, trecute pe „banca de rezerve“

Peste 1.400 de firme din Olt, trecute pe „banca de rezerve“

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Olt a luat decizia de a trece in evidenta speciala peste 1.400 de societati comerciale din judet ai caror patroni nu s-au mai obosit sa depuna la sediul institutiei nici un document financiar-fiscal in ultimele 12 luni. Din numarul total de 1.419 agenti economici vizati de inspectorii fiscului oltean, numai 115 au fost verificati pina in prezent. In luna decembrie 2004, doar trei agenti economici au fost reactivati in urma verificarilor fiscului, intre acestia numarindu-se Agentia locala Slatina a RAIFFEISEN BANK si filiala din Piatra-Olt a Parohiei Bistrita Noua.

Luminita Mircea, sefa Biroului Registre Contabile si Declaratii Fiscale din cadrul DGFP Olt, a spus ca au fost cuprinse in lista firmelor-fantoma doar cele care nu au depus la administratiile financiare din judet nici un fel de declaratii de venituri sau bilanturi contabile in ultimul an de zile, sau care nu au facut operatiuni de plati sau cheltuieli. „Aceste firme, pe care noi le numim inactive, vor ramine in baza de date a Directiei Finantelor Publice judetene pina cind depun vreun document financiar. Din acel moment, ele vor fi reactivate automat“, a declarat Luminita Mircea.

Printre societatile comerciale vizate de inspectorii fiscului se afla organizatii obstesti, sindicate – la firmele private mari, asociatii si fundatii etc. Inspectorii fiscului spun ca majoritatea firmelor care au fost declarate inactive nu au desfasurat niciodata activitate. Numarul mare al acestor firme este explicabil fie prin faptul ca o parte dintre ele au fost infiintate strict pentru persoane care nu s-au mai ocupat ulterior de afacere (situatie intilnita in special in cazul firmelor cu mai multi membri de familie), fie pentru ca administratorii au neglijat derularea afacerilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS