20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStelu Săndulescu, „peşte“ de talie internaţională

Stelu Săndulescu, „peşte“ de talie internaţională

• Craioveanul Stelu Săndulescu, ajutat de soţia lui, pusese pe roate o adevărată reţea de prostituţie in Italia • Fetele erau racolate cu promisiunea că le va găsi de lucru in străinătate, ca ingrijitoare pentru bătrini şi bolnavi, ori ca ospătăriţe, dar ajungeau să facă trotuarul

Biroul Teritorial Dolj din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a dispus trimiterea in judecată a lui Stelu Săndulescu, de 33 de ani, din Craiova, sub acuzaţiile de trafic de persoane şi proxenetism. Bărbatul işi organizase in Italia o reţea de prostituate, folosindu-se de oltence care doreau să ajungă in străinătate pentru a-şi găsi locuri de muncă. O dată ajunse la destinaţie, tinerele erau impinse către alte „indeletniciri“, supravegheate fiind de Mihaela Maria Săndulescu, soţia lui Stelu.

Bordelul din San Lazarro

După cum rezultă din rechizitoriul procurorilor, Stelu Săndulescu – fost Stelu Stana, dar şi-a luat numele soţiei după căsătorie – a inceput racolarea fetelor prin primăvara anului 2002. In acea perioadă a cunoscut-o pe Antonina Emanuela C., o amică a soţiei lui. Intre Mihaela Săndulescu şi Antonina părea că se legase o anumită prietenie. Căpătind incredere, fata a cedat promisiunilor familiei Săndulescu de a merge in Italia, pentru a ciştiga ceva bani acolo avind grijă de o familie virstnică. Intenţiile lui Stelu erau, insă, altele. A ajutat-o pe Antonina să obţină un paşaport turistic, achitind contravaloarea taxelor, apoi, pe 22 mai 2002, a transportat-o personal in Italia cu un autoturism Volkswagen, avind numărul de inmatriculare DJ-08-PBU. Ajunsă in San Lazzarro – Bologna, imediat după ce a fost condusă intr-un apartament, Antonina a fost deposedată de paşaport şi ameninţată că, dacă nu se va prostitua, atit ea, cit şi familia ei din Romania vor avea de suferit. Fata a cedat pină la urmă constringerilor psihice, prostituindu-se in folosul lui Stelu, sub supravegherea soţiei acestuia şi a altor oameni de incredere ai familiei Săndulescu. Banii ciştigaţi in urma intreţinerii de relaţii sexuale cu sute de italieni ii erau luaţi, fiind trimişi in Romania fie prin Western Union, fie prin diverse cunoştinţe care efectuau transporturi de persoane intre Italia şi Romania. Situaţia a durat pină in ianuarie 2004, cind Antonina Emanuela C. a reuşit să ajungă la Chestura Bologna, unde a formulat plingere impotriva lui Săndulescu.

In loc de ospătăriţă, racola clienţii in faţa restaurantelor

In mod similar a fost racolată de Stelu Săndulescu şi Camelia Loredana C., de 21 de ani, care a acceptat să o insoţească in Italia pe Mihaela Săndulescu, tot in baza promisiunii că ii va găsi un loc de muncă. O dată ajunse la San Lazarro, Loredana a fost deposedată şi ea de paşaport, apoi obligată prin ameninţări să se prostitueze. Sub supravegherea soţiei lui Stelu, işi racola clienţii de pe stradă, toţi banii obţinuţi din intreţinerea relaţiilor sexuale fiindu-i luaţi de Mihaela Săndulescu.

In mai 2003, Loredana a reuşit să revină in Romania, insă Stelu a aflat şi a căutat-o. A bătut-o crunt, convingind-o să se intoarcă inapoi „la muncă“ in Italia, pină in ianuarie 2004, cind l-a denunţat pe acesta la poliţie, impreună cu Antonina.

Aceeaşi modalitate a fost folosită de Stelu Săndulescu şi pentru „recrutarea“ unei studente la Facultatea de Chimie – Maria Teodora B., de 20 de ani. Tinăra l-a cunoscut pe Stelu prin intermediul lui Dorel Teodorescu, o cunoştinţă comună. Legind o aparentă relaţie de amiciţie cu ea, familia Săndulescu a convins-o pe fată că o poate ajuta să ciştige mai mulţi bani, găsindu-i un loc de muncă in Italia. Stelu i-a scos studentei paşaport, ba chiar a şi găzduit-o o perioadă la soacra lui, pentru ca in octombrie 2003 să o trimită in Italia, spunindu-i că i-a găsit de lucru ca ospătăriţă intr-un restaurant din Bologna. Ajungind la San Lazarro, a aflat, insă, ce fel de „ospătăriţă“ urma să fie, ieşind in stradă chiar de a doua zi pentru a se prostitua, de teamă că Stelu să nu ii agreseze membrii familiei.

Următorul deceniu in spatele gratiilor

Afacerile cu fetiţe ale familiei Săndulescu au fost curmate de poliţie, in urma sesizărilor primite de la tinerele exploatate sexual in Italia. Pe 26 ianuarie 2004, Maria Săndulescu a fost reţinută sub acuzaţia de proxenetism, Tribunalul din Bologna emiţind pe numele ei un mandat de arestare pe 9 martie 2004. Stelu Săndulescu a fost şi el prins, dar de oamenii legii din Romania, fiind reţinut, apoi arestat preventiv, pe 13 octombrie 2004, in baza mandatului emis de judecătorii Tribunalului Dolj. Acuzat de trafic de persoane şi proxenetism, Stelu riscă să-şi petreacă următorul deceniu in spatele gratiilor. Dosarul său penal a ajuns vineri pe masa judecătorilor de la Tribunalul Dolj, care urmează să se pronunţe asupra vinovăţiei lui Stelu Săndulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS