20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul transporturilor l-a instalat in functie pe noul prefect de Gorj

Ministrul transporturilor l-a instalat in functie pe noul prefect de Gorj

Ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre, a participat simbata la instalarea in functie a noului prefect de Gorj, Stefan Popescu-Bejat. Ceremonia s-a desfasurat in Sala Maura a Prefecturii Gorj, fiind prezenti directorii institutiilor publice si ai serviciilor descentralizate. La instalarea oficiala a noului prefect au fost prezenti si reprezentantii principalelor partide politice din Gorj si vechea conducere a prefecturii, care a predat stafeta noilor veniti. De la ceremonie a lipsit Dan Ilie Morega, copresedintele Aliantei D.A. si presedintele interimar al PNL Gorj. Absenta lui a fost pusa pe seama conflictelor din interiorul PNL Gorj, in privinta desemnarii persoanei care va ocupa postul de subprefect, dar si pentru ca Morega a pierdut scaunul de prefect la care aspira.

Ministrul Gheorghe Dobre a spus ca este primul prefect la instalarea caruia participa si a dat asigurari ca va sprijini autoritatile in dezvoltarea judetului. Acesta i-a transmis noului prefect mult succes in activitate. Stefan Popescu-Bejat a declarat ca principalul obiectiv pe care il are este cresterea nivelului de trai al populatiei: „Sper ca in urmatori ani sa aducem imbunatatiri de substanta nivelului de trai. Voi avea intilniri cu conducerile serviciilor descentralizate. Ii multumesc fostului prefect de Gorj pentru modul echidistant in care a condus judetul in ultimele noua luni“.

Unii sefi ai serviciilor descentralizate vor fi schimbati

Cu toate ca s-au inghesuit sa il felicite pe noul prefect de Gorj, o parte dintre sefii serviciilor publice descentralizate vor schimbati din functii, pentru ca au fost numiti pe criterii politice, majoritatea dintre ei fiind membri PSD. Aproape toate institutiile publice sint politizate, in fruntea acestora fiind numiti numai oameni cu adeziune la PSD. Institutii precum Inspectia Muncii, Directia Muncii, Agentia de Protecte a Mediului, Inspectoratul Scolar, OJPC, chiar si DISTRIGAZ sint conduse de membri PSD.

Stefan Popescu-Bejat a spus ca vor fi inlocuiti numai activistii PSD: „Vor fi schimbati numai cei care sint activisti PSD. Avem o rezerva mare de oameni. La numirea in functii va prima criteriul profesional. Nu trebuie sa fie neaparat membri de partid. Putem gasi oameni chiar in institutiile respective, care ocupa functii de sefi de servicii“.

Patru liberali se bat pentru postul de subprefect

In aceasta saptamina se va cunoaste si numele subprefectului de Gorj, care care va fi din partea PNL. Dan Ilie Morega a spus ca a facut trei propuneri pentru ocuparea acestui post: „Pentru aceasta functie au fost propusi Gheorghe Orzan, Ion Navlea si Ion Craciunescu. Deocamdata, nu s-a luat nici o decizie in acest sens. Nu stiu a cui propunere este Dragusin, ca nu a fost propus de nimeni“. Totusi, cele mai mari sanse sa ocupe scaunul de subprefect le are Virgil Dragusin, care a fost suspendat din partid de Morega. Acesta se afla in relatii apropiate cu vicepresedintele PNL, Boureanu, pe care il cunoaste de mai mult timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS