19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii nu se inghesuie să se căsătorească

Craiovenii nu se inghesuie să se căsătorească

Simbătă a fost prima zi după postul Crăciunului in care a fost permisă efectuarea căsătoriilor religioase. După o perioadă de aproximativ două luni, in care cuplurile nu s-au putut căsători religios, numărul tinerilor craioveni programaţi pe listele bisericilor pentru slujba religioasă a fost extrem de redus. Bisericile renumite din centrul oraşului au fost la acest inceput de an ocolite. La Biserica Madona Dudu, unde de obicei numărul nunţilor programate este extrem de mare, cu greu reuşind să faci o programare pe ultima sută de metri, simbătă nu era programată nici o oficiere religioasă. „Surprinzător şi pentru noi, dar azi nu avem nici o nuntă programată. Iarna, numărul tinerilor care se căsătoresc este mult mai mic decit in perioada verii“, a spus una dintre femeile care se ocupă cu curăţenia in biserică.

Dacă pentru cununia religioasă numărul solicitanţilor a fost extrem de mic, la Oficiul Stării Civile din Craiova au fost oficiate simbătă nouă cununii civile. „Simbătă am avut programate nouă cununii civile. O parte dintre cupluri şi-au oficiat in aceeaşi zi şi cununia religioasă, iar o parte dintre mirese au venit imbrăcate direct in clasicele rochii albe. De la inceputul anului, am oficiat, pină azi, 17 cununii“, a declarat Aurelia Stănescu, ofiţer in cadrul Oficiului de Stare Civilă din Craiova.

Bogdan şi Mihaela, primul dintre cuplurile prezente la Oficiul Stării Civile, plini de emoţie, dar cu feţele radiind de fericire, au spus un hotărit „da“ atit in faţa ofiţerului Stării Civile, cit şi in biserică, in faţa lui Dumnezeu. Ei sint primii care au dat startul nunţilor religioase in Craiova. Le urăm tuturor Casă de Piatră!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS