13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn copil isi doreste de ziua lui o pereche de adidasi

Un copil isi doreste de ziua lui o pereche de adidasi

O scrisoare emotionanta a ajuns, in urma cu citeva zile, la sediul redactiei Gazeta de Sud. O mama, ajunsa din cauza saraciei in imposibilitatea de a-i oferi copilului ei un cadou de ziua lui de nastere, a lasat rusinea la o parte si a facut apel la ajutorul oamenilor cu suflet din Craiova. Femeia nu are posibilitati materiale, iar boala si necazurile nu i-au ocolit familia. Sotul este bolnav cu plaminii, are tuberculoza si sta mai mult prin spitale, iar copilul, din cauza proastei alimentatii, s-a imbolnavit grav la stomac. Pe 10 ianuarie, baiatul va implini 15 ani. Desi saraci si bolnavi, parintii au o singura dorinta: sa poata oferi baiatului ceea ce el isi doreste de ani de zile, un trening si o pereche de adidasi!

Bibica Blanete este din comuna doljeana Rojiste. Situatia materiala a familiei este precara, singurul venit fiind pensia pe caz de boala a sotului, de aproximativ 1.800.000 de lei. „Constantin, sotul meu, este foarte bolnav. Are TBC si sta mai mult internat in sanatoriul de la Leamna. Vine doua-trei zile acasa, dupa care se simte iar rau si se interneaza. Din pensia pe care o are de abia reusim sa cumparam un sac de faina, medicamente si sa platim factura la lumina. De Sarbatori nu am avut posibilitati sa cumparam porc, nici macar nu ne-a trecut prin minte asa ceva. Din banii ramasi din pensie am cumparat o punga de tacimuri si un kilogram de carne tocata, ca sa fac sarmale. Asta a fost tot! La cozonac sau alte dulciuri nici nu ne-am gindit, stiam ca nu avem bani“, a scris femeia in scrisoare. Bibica a povestit mai departe ca Alin Robert, baiatul ei de 14 ani, nu a avut niciodata parte de bucurii sau cadouri. „Este un copil extrem de cuminte. A inteles intotdeauna ca avem greutati si incerca sa ne consoleze. Ii place la scoala si are un talent deosebit pentru desen. Neavind creioane colorate sau carioci, a ajuns sa deseneze cu carbune, pe foi de desen mai vechi. Nici rechizite nu mai are si nici nu avem posibilitatea sa-i cumparam. La el nu a venit niciodata Mos Nicolae sau Mos Craciun, pentru el nu exista! Ii place foarte mult sa citeasca ziare. Din alocatia lui pe citeva luni si-a facut abonament la Gazeta de Sud. Citeste si imi da curaj sa merg mai departe… Imi spune ca exista si altii mai napastuiti ca noi“, a mai spus femeia.

Dorinta Bibicai este sa ii indeplineasca copilului ei, macar acum, la aniversarea virstei de 15 ani, dorintele: „Isi doreste de ani de zile un trening si o pereche de adidasi, dar nu am avut bani sa ii cumpar. Are 1,70 inaltime si marimea 40 la picior. As fi lasat din facturi neplatite ca sa ii ofer ce isi doreste, dar, din pacate, a trebuit sa ii luam sotului medicamente“.

Situatia familiei Blanete, cunoscuta de primaria din comuna

Reprezentantii Primarie din comuna Rojiste au precizat ca traiul familiei Blanete este la limita supravietuirii. „Este o familie cu o situatie materiala precara. Sotul femeii, Constantin Blanete, a fost de multe ori in pragul mortii, dar a avut noroc si a scapat. Femeia este si ea extrem de bolnava, iar singurul lor venit este pensia pe caz de boala a sotului. Acum am hotarit sa ii intocmim dosarul pentru ajutor social. Mai tragic insa este ca si copilul lor, Robert Alin, s-a imbolnavit rau la stomac. Asta din cauza ca sta de multe ori nemincat sau are o alimentatie necorespunzatoare. Acum citeva zile am aflat ca l-au dus la Craiova, la spital, si ca ar fi internat. Este un copil bun, in care s-ar merita investit, dar din pacate nu are cine!“, a declarat Marin Olteanu, primarul comunei Rojiste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS