26 C
Craiova
duminică, 5 iulie, 2020

Scurte stiri

Presedintele Consiliului Judetean Gorj a primit cadou un bon de masa de ziua numelui

Presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu (PSD), a fost felicitat ieri, cu ocazia zilei numelui, de sute de persoane. La un moment dat, acesta nu mai facea fata telefoanelor, vorbind la doua in acelasi timp. Calinoiu a organizat si o masa festiva in biroul sau, unde si-a primit numerosii oaspeti. Printre cadourile primite s-au numarat multe buchete de flori, o icoana si chiar un bon de masa. Calinoiu a spus ca a primit foarte multe telefoane de felicitare, precizind ca insusi presedintele PD Gorj, Stefan Popescu Bejat, proaspat numit in functia de prefect, l-a sunat sa-i ureze „la multi ani“.

Functionarii publici olteni, obligati sa-si ia permis

Functionarii publici din judetul Olt vor fi obligati sa-si ia permis de conducere. Nu este insa vorba despre obisnuitul permis auto, ci despre un permis special de utilizare a calculatorului. Consiliul judetean va contribui si el, in cadrul unui program PHARE 2002 finantat cu fonduri europene, la organizarea unor cursuri intensive de instruire informatica a functionarilor publici in vederea obtinerii de catre acestia a certificatului ECDL, cunoscut si sub numele de permis european de conducere a calculatorului.

Contributia Consiliului Judetean Olt se ridica la 2.727 de euro, echivalentul a circa 103,6 milioane de lei, bani care vor proveni din bugetul propriu al institutiei pe anul in curs. Suma reprezinta 12% din fondurile totale alocate proiectului mentionat.

Inspectoratul scolar doljean isi propune transparenta totala in aplicarea descentralizarii

Conducerea ISJ Dolj a organizat ieri o sedinta cu inspectorii scolari, la sediul inspectoratului, avind ca tema principala managementul institutiilor ISJ si coordonarea activitatii din invatamintul preuniversitar doljean. Tinind seama ca Doljul este judet-pilot, se va pune accentul concret pe modalitatea de descentralizare financiara si administrativa. De asemenea, conducerea inspectoratului isi propune o transparenta totala a modului de aplicare a noului sistem.

Peste 2.000 de mehedinteni au apelat la Biroul de Consiliere pentru Cetateni

Peste 2.000 de persoane au cerut anul trecut ajutorul Biroului de Consiliere pentru Cetateni (BCC) Drobeta Turnu Severin. Media de virsta a celor care au apelat la serviciile consilierilor este de 50 de ani. Cei care au cerut sprijin si consiliere au, in majoritate, studii medii (933 de cazuri), numarul celor cu studii superioare fiind de 535. Domeniul cel mai solicitat priveste drepturile si obligatiile civile, 757 de severineni cerind informatii legate de aceste aspecte. Pe urmatorul loc se situeaza domeniul raporturilor de munca, 284 de solicitari, si asigurarile sociale, cu 281 de astfel de cazuri.

Cea de-a XVIII-a editie a Festivalului „Maria Tanase“

Cea de-a XVIII-a editie a Festivalului Concurs National al interpretilor cintecului popular romanesc „Maria Tanase“ se va desfasura in perioada 10-15 mai si coincide cu implinirea a 50 de ani de la infiintarea Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Dolj. Directorul acestui centru, Mihai Fifor, spune ca preselectia pentru concurentii doljeni se organizeaza simbata, 22 ianuarie, incepind cu ora 10.00, la sediul centrului, iar virsta celor care doresc se inscrie in competitie trebuie sa fie cuprinsa intre 16 si 35 de ani. Nu este admisa prezenta la preselectie a concurentilor care au participat la mai mult de doua editii consecutive ale festivalului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Alex Băluță s-a despărţit de Liberec şi a revenit...

Alex Băluţă a renunţat la tricoul albastru al lui Liberec

ȘTIRI GdS

Gabriela Ruse s-a impus la Winners Open. Victorie în...

Elena Gabriela Ruse a câştigat, duminică, turneul demonstrativ de tenis Winners Open de la Cluj-Napoca, după ce a învins-o în finală pe...

Alex Băluță s-a despărţit de Liberec şi a revenit...

Alex Băluţă a renunţat la tricoul albastru al lui Liberec

Gorj: Încă 3 medii de 10 la Bacalaureat

Încă trei medii de 10 au fost obținute în județul Gorj, în urma soluționării contestațiilor depuse de candidați.

Serie A | Lazio s-a depărtat de titlul de...

Lazio Roma a fost învinsă categoric de AC Milan, scor 3-0, sâmbătă, pe teren propriu, în etapa a 30-a din Serie A....

S-a redeschis Sagrada Familia

Catedrala Sagrada Famili a fost redeschisă, într-o primă fază pentru cadrele medicale care au fost în prima linie a luptei cu coronavirusul,...

Bayern Munchen este de neoprit! A câştigat a 20-a...

Bayern Munchen a bifat eventul în acest an. Gruparea bavareză şi-a trecut în palmares a 20-a sa Cupă a Germaniei, după ce...