17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Calu“ prefera bicicletele cu 18 viteze

„Calu“ prefera bicicletele cu 18 viteze

Lucratorii Sectiei 5 Politie Craiova au reusit sa puna mina pe autorul mai multor spargeri petrecute in ultimele luni in blocuri din cartierele George Enescu si Craiovita Noua. Cristian Ghita, de 35 de ani, din localitate – poreclit „Calu“ de amicii lui, nu doar din cauza staturii impresionante (peste 1,90 metri inaltime), dar si pentru ca se numea Murgu inainte de a-si schimba numele – se specializase in furturi din boxe ori uscatorii, de unde lua in general biciclete.

Avea chiar si preferinte: biciclete mountain-bike cu 18 viteze, pe care ar fi scos bani frumosi.

Cind nu gasea biciclete, Calu se multumea cu ce gasea: haine, truse de chei, dar si farfurii ori pahare.

Furturi la lumina zilei

Dind dovada de mult tupeu, Calu opera de obicei pe timpul zilei si prefera uscatoriile aflate la parterul blocurilor. Intra folosind forta fizica. In general era suficient sa forteze usa cu umarul, pentru ca incuietoarea sa cedeze.

Daca usa avea vreun sistem de inchidere mai solid, nu renunta, ci intra pe geam.

Politistii au stabilit cu certitudine pina acum ca Ghita a savirsit sase furturi, toate in cartierele Craiovita Noua si George Enescu, pe care le cunostea mai bine deoarece a locuit in zona.

Cristian Ghita risca o pedeapsa intre 5 si 15 ani de inchisoare, pentru furt calificat, fiind arestat preventiv miercuri, la solicitare procurorilor, pe o perioada de 29 de zile. Calu nu se afla insa pentru prima data in spatele gratiilor.

Mai are la activ patru condamnari, pentru furturi, dar si tilharie ori lipsire de libertate.

Politistii le recomanda cetatenilor care isi depoziteaza diverse obiecte in uscatoriile blocurilor sa instaleze la usile acestora sisteme de inchidere cit mai solide, pentru ca si aici hotii sint tentati sa dea lovitura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS