14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeverinenii vor plati in aceasta iarna cel mai mic pret din tara pe gigacalorie

Severinenii vor plati in aceasta iarna cel mai mic pret din tara pe gigacalorie

Firma producatoare de energie termica in Drobeta Turnu Severin, sucursala ROMAG TERMO, anunta ca si-a constituit stocurile de carbune si pacura pentru perioada sezonului rece. Potrivit conducerii termocentralei s-a realizat pina in prezent un stoc de 650 de mii de tone de carbune, care va ajunge la 750.000 pina la 1 noiembrie, cind incepe oficial sezonul de termoficare, si 25.000 de tone de pacura, adica 90 la suta din capacitatea din stocare. In Drobeta Turnu Severin, pretul de productie si transport al gigacaloriei pina la punctul termic este 843.000 de lei, iar cel de distributie a agentului secundar este 250.000 de lei.

„Pentru acest sezon, pretul gigacaloriei nu va fi modificat, raminind cel mai mic din tara la productia pe carbune, iar eforturile noastre investitionale se indreapta spre reducerea costurilor de distributie a agentului secundar. Pretul carbunelui si al pacurii este acelasi in toata tara, dar functionarea echipamentelor cu un randament de proiect sau imbunatatirea acestuia duc la obtinerea unei cantitati mai mari de caldura cu o cantitate de combustibil mica. A doua etapa consta in scaderea la maximum a pierderilor inregistrate in distributie de la punctual termic pina la utilizatorul final, urmat apoi de contorizare. Clientul trebuie sa fie convins ca plateste exact tot ce consuma. Dorim ca la nivel de scara sa fie contori termici si in fiecare apartament sa fie repartitoare de caldura pentru ca persoana sa-si poata face managementul energetic al apartamentului“, a spus Rodin Traicu, directorul Regiei Autonome de Activitati Nucleare (RAAN).

In Drobeta Turnu Severin vor fi instalate puncte termice de ultima generatie

ROMAG TERMO executa reparatii ale instalatiilor de distributie a agentului termic, realizind si un program investitional. Opt puncte termice apartinind scolilor din municipiu si spitalului judetean vor fi complet modernizate pina la 1 noiembrie. Modernizarea acestor puncte termice costa aproximativ 118 miliarde de lei. Firma de distributie a energiei termice evalueaza posibilitatile de extindere a retelei primare de agent termic spre noi zone ale orasului, unde se construiesc locuinte private, dar si noi obiective cu destinatie sociala, cum este sala de sport, unde se trece la executarea lucrarilor acordului de agent primar, urmind pe viitor si Palatul Cultural „Teodor Costescu“. „Punctele termice sint de ultima generatie. Nu vor avea nevoie de exploatare, vor fi conduse automat, dispecerizate prin comanda radio din comandamentul central, pe care il vom instala in sediul actual al regiei si toate acestea vor concura la mentinerea unui pret scazut la utilizatori. Anul viitor vom moderniza alte 16 puncte termice, vom instala repartitoare de caldura in fiecare apartament pe costurile noastre si vom face contracte individuale cu fiecare utilizator. Fiecare isi va plati energia termica pe care o consuma, contorizata individual“, a spus Rodin Traicu, directorul Regiei Autonome de Activitati Nucleare (RAAN).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS