13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Scurte stiri

Avertismente pentru furturile la cintar

Angajatii Directiei Regionale de Metrologie Legala (DRML) Craiova au efectuat, saptamina trecuta, controale in pietele si tirgurile din Banie, Filiasi si Calafat. Echipe mixte, alcatuite din inspectori de specialitate si experti tehnici, au controlat 88 de agenti economici si persoane fizice. Din cele 104 mijloace de masurare folosite de cei verificati, 67 nu au corespuns la controlul metrologic legal, adica aceia care le utilizau nu au putut prezenta documente doveditoare privind verificare metrologica in termen.

Potrivit directoarei adjuncte a DRML Craiova, Magda Poenaru, 16 agenti economici au fost invitati la sediul institutiei pentru clarificarea situatiei rezultate in urma controlului. S-au acordat trei avertismente, desi amenzile pe care DRML le poate acorda in astfel de cazuri pot varia intre 50 si 200 de milioane de lei.

Virus pe telefoanele mobile

Nu numai programele calculatoarelor „cad prada“ virusilor. Mai nou, numerosi utilizatori de telefoane mobile au fost nevoiti sa arunce aparatele, din cauza unui virus care sterge toate datele IMEI si IMSI de pe telefon, precum si toate datele de pe cartela SIM.

Virusul este contactat numai daca posesorul telefonului raspunde la un anumit apel. „Daca primeste apel, iar pe ecran apar initialele ACE, posesorul telefonului trebuie sa nu raspunda la acest apel. Daca raspunde, in telefonul mobil se instaleaza virusul care sterge toate datele. In acest caz, telefonul este bun de aruncat“, spune Sabin Dinca, angajatul unui service pentru telefoane mobile din Craiova.

Se pare ca informatia este confirmata de firmele MOTOROLA si NOKIA. Utilizatorii sint avertizati si pe website-ul CNN, unde se precizeaza ca pina in prezent aproximativ trei milioane de telefoane mobile au cazut prada acestui virus.

Ministerul educatiei va face o noua fundamentare a planului de scolarizare

Conducerea Ministerului Educatiei si Cercetarii a organizat Conferinta finala a proiectului de modernizare a invatamintului profesional si tehnic, in perioada 24-25 septembrie, la Eforie Nord, la care au participat reprezentanti ai ministerului, ai inspectoratelor scolare judetene, precum si seful delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Sheele.

Principalul punct al dezbaterii a fost educatia si formarea profesionala din Romania in contextul realizarii obiectivelor stabilite prin conventia „Lisabona – 2010“. Inspectorul general adjunct al ISJ Dolj, Monalisa Galeteanu, spune ca din dezbaterile in atelierele de lucru a reiesit faptul ca Romania a indeplinit majoritatea obiectivelor asumate prin conventia de la Lisabona, privind domeniul educatiei: „Unitatile de invatamint profesional si tehnic din tara noastra si-au restructurat in mod semnificativ oferta educationala in functie de cerintele de pe piata fortei de munca, cerinte determinate de restructurarea industriala, declinul unor sectoare economice traditionale si de programul de privatizare. Fundamentarea planului de scolarizare va trebui sa tina cont, in anii urmatori, de capacitatea de mobilitate si insertie a fortei de munca pe piata Uniunii Europene“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS