15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Impozitati averile nejustificate ale functionarilor publici!“

„Impozitati averile nejustificate ale functionarilor publici!“

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a cerut guvernantilor si oamenilor politici impozitarea averilor functionarilor publici din administratie care nu pot sa justifice provenienta banilor. Anuntul a fost facut ieri in cadrul unei conferinte de presa de catre Valentin Cristea, presedintele CLIMM Craiova, care a precizat ca propunerea face parte dintr-un proiect structurat pe mai multe capitole, care are in vedere cresterea si recunoasterea rolului IMM-urilor in economia nationala. „Vom inainta acest proiect atit politicienilor de la putere, cit si celor din opozitie, pentru ca nu stim cine va cistiga alegerile din noiembrie“, a declarat Valentin Cristea.

Conditii mai bune pentru firme

Rezultatele cercetarii Cartea Alba a IMM-urilor, efectuate pe un esantion de 1.380 de firme din tara, i-au determinat pe membrii CNIPMMR sa ceara oamenilor politici reducerea cu 75% a contributiilor sociale din partea angajatorului, amnistierea de taxe si impozite pentru „veniturile scoase la suprafata“ si aduse in tara pe parcursul anului viitor, precum si infiintarea si incetarea activitatii IMM-urilor sau a microintreprinderilor pe baza declaratiei pe proprie raspundere.

„Dorim, de asemenea, ca Agentia Nationala pentru IMM-uri sa se transforme in minister, pentru ca astfel ar fi mult mai reprezentativa, precum si infiintarea unui minister al turismului, pentru ca in felul acesta vom putea valorifica mai repede potentialul turistic“, a precizat Cristea.

Reprezentantii CNIPMMR s-au aratat insa multumiti de proportia de 0,2 % din PIB repartizata sectorului IMM pe anul 2005, chiar daca recunosc ca au cerut mai mult. „In conditiile in care 70-80% din taxele platite de noi se duc la buget, e normal sa ne dea ceva inapoi. Ne-au dat 0,2 %, adica 5.000 de miliarde de lei“, a mai spus Cristea. Pentru ca acesti bani sa fie cheltuiti cum trebuie, reprezentantii IMM-urilor au propus elaborarea a peste zece programe, dintre care trei provin de la CLIMM Craiova. „Prin aceste programe am putea acoperi aproximativ 2.000 de miliarde de lei pentru dezvoltarea turismului, a serviciilor si a asociatiilor patronale“, a concluzionat presedintele CLIMM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS