12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAbsolventii facultatilor-ignorati de angajatori

Absolventii facultatilor-ignorati de angajatori

Zeci de absolventi s-au inghesuit ieri la Bursa Locurilor de Munca, desfasurata la sediul Casei Studentilor din Craiova. Acestia au avut la dispozitie peste 40 de standuri, apartinind diverselor firme craiovene, de unde isi puteau alege un loc de munca. Cei mai multi au plecat insa acasa dezamagiti de ofertele pe care le-au primit.

La Casa Studentilor din Craiova a fost ieri aglomeratie. Tineri absolventi s-au trezit de dimineata, pentru a putea „prinde“ un job bine platit. In jurul orei 12.00, „marea aglomeratie“ se risipise. Cite un tinar intirziat mai venea grabit, intrebind mirat daca s-a terminat.

Craiovenii au avut la dispozitie, in acest an, o gama variata de oferte, spre deosebire de 2003, insa nu au fost prea incintati. Angajatorii le-au pus la dispozitie atit posturi pentru ingineri, agenti de asigurari, brokeri, cit si pentru confectionere, taxatoare si vinzatoare. Pentru tinerii cu studii superioare, ofertele nu au fost foarte mari, cei mai dezavantajati fiind absolventii Facultatii de Drept. „Am venit la ora 10.00. Am dat un tur pe la toate standurile, insa nu m-a atras mai nimic. Majoritatea erau slujbe pentru cei fara studii superioare. Eu am terminat ISE si mi-am luat si masteratul. Doar nu am invatat sase ani ca sa ma duc sa lucrez ca muncitor necalificat. Normal ca pina la urma am plecat, pentru ca nu am fost incintat de ceea ce mi-au oferit patronii“, a concluzionat un craiovean.

„E pur si simplu bataie de joc“

Conform declaratiilor reprezentantilor Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj, au fost oferite absolventilor 435 de locuri de munca, dintre care 366 pentru cei cu studii medii. Anul acesta, participarea a fost net superioara fata de anul trecut.

„Nu stiu cum au putut sa vina sa ofere locuri de munca pentru vinzatoare unor tineri care au terminat o facultate. E pur si simplu bataie de joc. Chiar acum m-am intilnit cu vreo zece colegi de-ai mei care au terminat Dreptul anul asta. Am venit toti sperind ca ne vom gasi ceva de lucru. Din pacate, am inteles ca a fost doar un post de jurist si s-a ocupat. In rest, numai posturi pentru inculti“, a argumentat o tinara. Cei mai dezamagiti de interesul craiovenilor au fost angajatorii, care erau vizibil deranjati de situatie, numarind minutele care ii desparteau de inchiderea editiei de anul acesta. „Am observat un interes mai mare din partea absolventilor. Totusi, nu am avut cereri pe masura asteptarilor“, a incheiat angajatul unei agentii de asigurari.

Intr-un final, in jurul 13.00 , reprezentantii firmelor craiovene au inceput sa isi stringa masutele, obositi dupa o zi de „munca“ si cu speranta ca la anul vor avea mai multi „recruti“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS