13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolomon continua razboiul cu Primaria Circea pentru impozitele de la METRO

Solomon continua razboiul cu Primaria Circea pentru impozitele de la METRO

• „Vrem si noi o cota din impozit, pentru ca se afla pe teritoriul nostru administrativ“, cere primarul din Circea, Valerica Pupaza • „Primaria Circea sa ne despagubeasca pentru investitiile in utilitati“, spune Antonie Solomon

Razboiul administrativ dintre Craiova si comunele vecine pentru incasarea impozitelor platite de METRO CASH&CARRY Craiova continua chiar si dupa schimbarea primarilor. Recent, primarul Craiovei, Antonie Solomon, s-a intilnit cu omologul sau de la Circea, Valerica Pupaza, pentru a transa aceasta problema. Nici una dintre parti nu a cedat. Primarul de la Circea vrea o cota-parte din impozitele platite de METRO, care, potrivit Legii nr. 2/1968 privind delimitarea administrativ-teritoriala, se afla pe teritoriul sau administrativ. Primarul Craiovei argumenteaza ca municipalitatea a investit in retelele de utilitati de la METRO, iar angajatii magazinului locuiesc in Craiova, ceea ce il indreptateste sa perceapa acest impozit. „Am discutat cu Solomon, dar nu vrea sa cedeze. Vor ei totul si noi nimic“, declara primarul Pupaza. „Pupaza e baiat bun, dar cum ramine cu investitia facuta de noi in utilitati? Sa ne despagubeasca pentru asta si ii cedez lui impozitul. Si asa nu luam de acolo mai mult de un miliard de lei anual“, zice Solomon.

In acest timp, disputa dintre cei doi primari continua si in justitie, fara semne ca se va rezolva prea curind. „Am vrut sa cer suspendarea procesului, pentru ca, de multe ori, cei de la Circea nu s-au prezentat la infatisari. Ultima data au venit inaintea noastra la proces si au cerut un alt termen, pentru ca, de data aceasta, noi nu eram in sala“, a declarat Eugen Titoiu, seful Compartimentului juridic al Primariei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS