18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAgentii economici nu sint interesati de Bursa Locurilor de Munca

Agentii economici nu sint interesati de Bursa Locurilor de Munca

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj organizeaza vineri, 24 septembrie, o noua editie a Bursei Locurilor de Munca, pentru absolventi. In acest an, reprezentantii agentiei au contactat 75 de agenti economici care isi desfasoara activitatea in Craiova. Desi acestia nu trebuia sa scoata nici un ban din buzunar, cei mai multi au fost reticenti, refuzind sa isi confirme participarea. 27 dintre agenti au raspuns pozitiv, ei reusind sa puna la dispozitia absolventilor 435 de locuri de munca. „Cele mai multe oferte le avem pentru persoanele cu studii medii. In aceasta categorie, cei mai solicitati sint patiserii, vinzatorii sau constructorii“, a declarat Daniela Neagoe, directoare la AJOFM Dolj. Din experienta anilor trecuti, craiovenii nu vad insa cu ochi buni desfasurarea unei noi editii a bursei locurilor de munca, afirmind ca este o pierdere de timp. „Am terminat anul trecut Facultatea de Drept. Desi am fost la o groaza de interviuri, nu m-am angajat. Acum sint somer. Nu cred insa ca imi voi gasi un loc de munca nici la bursa de anul acesta. Si in 2003 am fost, dar nu am avut succes. Atunci, au venit doar citeva firme, cele mai multe de asigurari. Am lucrat o luna la o companie de acest gen, dar, pina la urma, am plecat pentru ca nu aveam nici un profit“, a concluzionat un craiovean.

Tinerii ingineri, „urmariti“ de agentii economici

Absolventii cu studii medii sint cei mai cautati in acest an, agentii economici oferindu-le 366 de locuri de munca, confectionerele fiind cele mai solicitate.

„Nu exista o diferenta prea mare de numar intre posturile oferite barbatilor si cele oferite femeilor.Acestea au mai multe sanse, deoarece in domeniul confectiilor piata se dezvolta foarte mult, dar si in domeniul alimentar“, a incheiat Daniela Neagoe.

In ceea ce ii priveste pe tinerii cu studii superioare, agentii economici

le-au pus la dispozitie 69 de posturi. Cei mai cautati sint tinerii ingineri si informaticienii. La polul opus se situeaza cei care au absolvit Facultatea de Drept, pentru ei fiind oferit un singur loc. Cum vor reusi cei peste 300 de tineri care au terminat institutia amintita sa ocupe un singur loc ramine de vazut.

„Ne-au contactat cei de la Somaj, insa am preferat sa nu onoram invitatia. E o pierdere de timp. Trebuie sa trimitem pe cineva sa stea cu masa, la Casa Studentilor, aproape toata ziua. Mai bine dam anunt in ziar. Chiar daca platim niste bani, stim sigur ca se prezinta destul de multi la interviu“, a declarat reprezentantul unei firme de constructii. Reprezentantii AJOFM se asteapta ca evenimentul sa aiba efectul scontat si toate locurile scoase la „licitatie“ sa fie „revendicate“. In primele sapte luni ale anului, pe cele 15.151 de locuri declarate de agentii economici au fost incadrate 13.423 de persoane, inregistrindu-se astfel un succes. Prin intermediul masurilor active finantate din bugetul asigurarilor au fost angajate in jur de 3.000 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS