12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn ONG din Slatina este amenintat de primarie cu evacuarea

Un ONG din Slatina este amenintat de primarie cu evacuarea

Asociatia pentru Siguranta Comunitara si Antidrog (ASCA) Olt, filiala Slatina, intitulata pina nu demult Asociatia Romana Antidrog si Antiterorism, se afla la un pas de fi evacuata de autoritatile locale. Motivul invocat este faptul ca ASCA ar ocupa abuziv spatiul in care aceasta isi desfasoara activitatea de peste un an, respectiv in blocul FA 21 din bulevardul A.I. Cuza, nr. 22, din Slatina. Presedintele asociatiei, Gheorghe Comanescu, este contrariat de gestul primariei, mai ales ca, spune el, mai multi consilieri locali, inclusiv viceprimarul Ion M. Ion, sint membri ai ASCA.

„ Nu-mi vine sa cred ce se intimpla! Pe 17 septembrie, am primit de la primarie o notificare prin care eram somati sa eliberam, in 15 zile, spatiul in care ne derulam activitatea, in caz contrar urmind sa fim evacuati! Nu se poate asa ceva, mai ales ca actualul viceprimar Gabriel Diaconu a vizitat centrul nostru si ne-a promis tot sprijinul, ba chiar a propus un parteneriat public-privat. De la fostul consiliu local avem, din 15 septembrie 2003, o hotarire prin care ni se aproba darea in folosinta gratuita, pe cinci ani, a spatiului unde noi ne desfasuram activitatea. Am informat si noul primar de intentiile noastre de a ne dezvolta activitatea prin numeroasele investitii preconizate. Avem membri marcanti care lucreaza ca voluntari. Viceprimarul Ion Ion este membru al asociatiei, la fel si alti consilieri locali. Nu putem intelege cum de a aparut o astfel de situatie“, a spus Comanescu.

Presedintele ASCA Olt considera ca aceasta situatie este inadmisibila si crede ca totul se datoreaza unei confuzii. Nemultumirea este determinata de faptul ca ONG-ul a investit bani multi ca sa amenajeze sediul din cadrul Dispensarului Medical nr. 1 din Slatina. Deocamdata, ASCA Olt nu s-a decis cum va actiona, o decizie urmind a fi luata dupa intilnirea cu juristii asociatiei, care va avea loc astazi. ASCA Olt a depus documentatii la Ministerul Administratiei si Internelor si la Agentia Nationala Antidrog pentru preluarea a doua cladiri in care sa se desfasoare activitatea de prevenire si consiliere antidrog din sudul tarii, valoarea investitiilor ridicindu-se la 20 de miliarde de lei. De asemenea, ONG-ul intentioneaza sa infiinteze un centru postcura linga Bucuresti si un altul la Simburesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS