12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria instituie taxe pentru vinzarea de piese auto second hand

Primaria instituie taxe pentru vinzarea de piese auto second hand

Primaria Craiova a hotarit reorganizarea tirgului saptaminal din Romanesti, din cauza numeroaselor plingeri referitoare la vinzarea ilegala de piese auto de mina a doua. Viceprimarul Sorin Iordache s-a deplasat la fata locului, vineri, insotit de utilaje de tractare a masinilor, pentru a-i atentiona pe vinzatori. Iordache i-a pus in garda pe craiovenii care aveau afaceri acolo, afirmind ca va face schimbari majore. „Ne-am dus si cu utilaje speciale pentru a ridica masinile care sint aduse de diverse persoane si lasate acolo, in timpul saptaminii, pentru ca apoi sa fie dezmembrate“, a declarat viceprimarul.

Taxe fixe pentru vinzatorii de piese

Vinzarea pieselor rezultate din dezmembrari reprezinta o afacere profitabila, dupa cum recunosc cei care se ocupa cu aceasta. Comerciantii si-au desfasurat insa afacerile in ilegalitate. Pentru cei mai multi posesori de autoturisme, piesele la mina a doua reprezinta insa o oportunitate, din lipsa banilor. Schimbarile i-au luat prin surprindere pe cei care au afaceri acolo.

„E foarte bine ca ne vor amenaja locul. Pina acum, stateam pe ciment si aduceam paturi si cartoane de acasa. Poate acum vom avea vinzare mai mare, pentru ca, daca se va schimba aspectul, vor veni mai multi cumparatori. De obicei, nu ajung prea multi craioveni tocmai aici, in spate. Cind vad cum arata locul, multora le este teama sa inainteze. Nu conteaza ca vom plati mai mult, atit timp cit avem conditii mai bune. Pina acum, dadeam banii taxatoarelor si nu primeam nici o chitanta. Unora dintre noi, cu care erau in relatii bune, le luau mai putini bani sau chiar deloc. Acum va fi eradicata specula!“, a povestit un craiovean. Conform noilor hotariri, in tirgul de saptamina vor fi amenajate casete speciale, pe care vinzatorii le pot inchiria si pentru care vor plati o anumita suma.

„Trebuia sa facem ceva pentru a schimba situatia din tirg. Vom institui taxe fixe pentru cei care doresc sa isi desfasoare activitatea acolo. Nu stiam cu exactitate care este numarul celor care fac comert in acel loc. Banii erau incasati de taxatoare. Dupa restructurare, vom amenaja spatii speciale si fiecare va achita taxa in functie de suprafata pe care o ocupa“, a concluzionat Sorin Iordache.

Ideea de schimbare i-a bucurat si pe cumparatori, care considera ca trebuia actionat mai de mult. „Acea parte a tirgului arata deplorabil. Sint sute de piese aruncate, miroase urit si este mizerie. Cind doream sa cumpar ceva, imi era sila sa merg acolo“, a incheiat alt craiovean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS