12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConflict deschis la Casa de Pensii Olt intre directoare si unii angajati

Conflict deschis la Casa de Pensii Olt intre directoare si unii angajati

• Doua sindicate care au aparut in ultimele patru luni in cadrul Casei de Pensii Olt au, pe hirtie, acelasi statut si aceleasi obiective, dar, in realitate, urmaresc lucruri diferite • Sindicatul Liber al Casei de Pensii a aparut in luna iunie ca urmare a „atitudinii sfidatoare si jignitoare din partea directoarei Silvia Draghici“ • O luna mai tirziu, lua fiinta Sindicatul Munca si Dreptate, pentru a contracara actiunile primului sindicat • Silvia Draghici, acuzata ca dirijeaza „din umbra“ toate actiunile sindicatului creat in luna iulie, este convinsa ca membrii primului sindicat vor sa o forteze sa demisioneze

La Casa Judeteana de Pensii (CJP) Olt, doua sindicate infiintate in urma cu aproximativ patru luni isi disputa rolul de catalizator al doleantelor celor aproximativ 70 de angajati, cit numara in prezent institutia. Primul sindicat, numit Sindicatul Liber al Casei de Pensii, a aparut in luna iunie si a atras initial 23 de salariati, numarul lor ajungind acum la 29. Potrivit Lucretiei Pruna, liderul Sindicatului Liber, acesta a fost infiintat ca urmare a sicanelor la care membrii sai considera ca sint supusi de peste un an de catre directoarea institutiei, Silvia Draghici.

„Nu mai puteam suporta sa vedem cum drepturile ne sint calcate in picioare fara nici o rusine de catre directoare (Silvia Draghici – n.r.), care manifesta fata de noi, cei care sintem in acest sindicat, o atitudine deplasata! Avem probleme mari la acordarea stimulentelor, care nu ne sint platite, muncim peste programul de lucru si asta nu conteaza pentru ca nu sintem platiti, sintem mutati de la un compartiment la altul, ceea ce ne afecteaza cariera profesionala. Fisele de evaluare aferente anului trecut nu le-am semnat nici pina in prezent, salariul al 13-lea se acorda preferential, angajati cu studii medii primesc mai multi bani decit cei cu studii superioare. Lucram intr-o atmosfera de lucru foarte tensionata. Cum nu se mai putea asa, ne-am infiintat un sindicat al nostru, prin care sa ne cerem drepturile. Altceva nu vrem! Ne-am intilnit cu conducerea, i-am spus ce doleante avem, am cerut sa fim consultati si noi in luarea deciziilor care ne privesc, dar sintem ignorati in continuare cu toate ca avem statut juridic!“, a spus Lucretia Pruna.

Membrii Sindicatului Liber al CJP se pling si ca au probleme la acordarea concediilor de odihna si medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS