12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate120 de mehedinteni au participat la Adunarea Tinerilor Crestin-Ortodocsi din Oltenia

120 de mehedinteni au participat la Adunarea Tinerilor Crestin-Ortodocsi din Oltenia

Manastirea Jitianu, din judetul Dolj, a gazduit duminica Adunarea Tinerilor Crestin-Ortodocsi din Oltenia. 120 de tineri credinciosi mehedinteni s-au alaturat, la sfirsitul saptaminii trecute, altor aproximativ 400, veniti din parohiile judetelor Dolj si Gorj.

Organizata de Mitropolia Olteniei in colaborare cu Episcopia Severinului si Strehaiei si a parohiilor din Gorj, adunarea a incercat sa realizeze si sa dezvolte un cadru propice dialogului dintre biserica si tineri din perspectiva credintei ortodoxe. Prin aceste intilniri se incearca transmiterea catre tineri a valorilor credintei crestin-ortodoxe, identificarea impreuna cu ei a problemelor de credinta si de viata cu care acestia se confrunta si cautarea impreuna de solutii la problemele lor. „In mediul urban, constiinta apartenentei la biserica parohiei s-a micsorat foarte mult. Multi tineri nu stiu de care parohie apartin si cine este preot acolo. Trecerea prin biserca cu ocazia unor botezuri, cununii sau inmormintari nu este suficienta pentru a forma sentimentul necesitatii participarii la viata parohiei. Organizarea de intilniri saptaminale cu tinerii parohiei in cadrul carora acestia sa-si deschida inima curajos, fara complexe, preotului, initierea de pelerinaje, favorizarea alegerii unor tineri in structura consiliilor si comitetelor parohiale, ajutorul acordat unor tineri cu probleme sint citeva din aspectele misiunii preotului in sinul generatiei tinere“, a spus Inalt Prea Sfintia Sa Teofan, Mitropolitul Olteniei.

Sub coordonarea jurnalistului Cristian Tabara, tinerii ortodocsi olteni au avut posibilitatea de a discuta deschis ce anume ii atrage si ce nu de religie si biserica. A devenit deja o traditie ca in prima duminica de dupa inceperea anului scolar tinerii din Oltenia sa se intilneasca si sa incerce sa gaseasca raspunsuri la problemele lor impreuna cu IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei, PS Nicodim, Episcop al Severinului si Strehaiei, PS Gurie Strehaianul, Episcop al Arhiepiscopiei Craiovei, si mai ales sa asculte povetele Maicii Siluana, stareta Manastirii Jitianu.

„Mi-a placut deschiderea cu care

s-au discutat problemele supuse dezbaterii. Am ramas placut surprins sa constat ca am putut discuta practic orice si ca biserica se implica in rezolvarea problemelor noastre. M-a impresionat foarte mult Maica Siluana. Prin pildele pe care ni le-a dat, am reusit sa inteleg mai multe taine ale credintei ortodoxe. E pentru prima oara cind particip la aceasta adunare, dar voi reveni cu placere aici“, a spus Stefan Plesca, de 17 ani, din Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS