19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMischie isi acuza fostii colaboratori ca au facut afaceri sub umbrela lui

Mischie isi acuza fostii colaboratori ca au facut afaceri sub umbrela lui

Fostul „baron“ de Gorj, Nicolae Mischie, care a ocupat pina in urma cu citeva luni functia de presedinte al consiliului judetean, a facut o serie de declaratii incendiare la adresa fostilor sai colaboratori. Cei vizati de afirmatiile acestuia sint Ion Calinoiu, actualul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, si Florin Circiumaru, presedintele PSD Gorj si primarul municipiului Tirgu Jiu.

Mischie a declarat ca i-a ajutat sa-si angajeze membrii familiei: „Ma surprinde pozitia lor dupa plecarea mea. Nu am stiut ca sub umbrela mea au facut afaceri personale, ca, daca ii prindeam, ii lichidam. Se pare ca au facut. Eu nu am fost politist la locul de munca, pentru ca erau alte organisme specializate in acest sens. Puteau sa munceasca mai mult si sa nu se tina de afaceri. Le-am angajat copiii, nevestele, iar pe ei i-am tinut in functii. Sa-i fereasca Dumnezeu sa vorbesc realitati ca e vai de tartacuta lor! Abia acum incep sa iasa la iveala magariile pe care le-au facut altii. De unde sa stiu eu cum si-a facut Circiumaru vila, care nu este mai prejos ca a altora, sau de unde sa stiu ca se duce Calinoiu pe la oamenii de la Stiucani sa-i pacaleasca si sa le ia casele. Poate verificati unde s-a dus tigla de pe primarie sau piatra cubica“.

Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj si vicepresedinte PSD, a spus ca are alte probleme de rezolvat: „Nu l-am acuzat de nimic. Judetul nu are nevoie de alt circ. Avem alte probleme de rezolvat si nu am timp de Mischie. Nu stiu nimic de nici o angajare“.

Florin Circiumaru, actualul lider al PSD Gorj, sustine ca acuzatiile lansate de Mischie sint nefondate: „Fata mea este studenta, iar sotia lucreaza din ’82 la Grimex. Deci este exclus sa fi angajat pe cineva din familia mea. Casa era facuta cind am venit la primarie, iar director la Grimex am fost din ’93. Tigla de pe primarie s-a vindut in timpul mandatului fostului primar, iar piatra cubica se da numai cu aprobarea Directiei de Servicii Comunale si nu am nici o treaba cu acest lucru“.

Fostul „baron“ va candida pentru parlament

Nicolae Mischie intentioneaza sa candideze la alegerile parlamentare. El spune ca nu s-a decis daca va candida ca independent sau pe listele unei formatiuni politice: „Imi voi anunta candidatura dupa aparitia Legii electorale. Am primit oferte de la mai multe partide de a candida pe listele lor. Deocamdata stau in expectativa. Nu am inceput sa string semnaturi. O duc bine acolo unde sint. Din pozitia in care ma aflu pot sa fac politica sau pot sa nu fac. Nu ma obliga nimeni. Motivul principal pentru care vreau sa candidez este sa aflu cum sint perceput la nivelul populatiei“.

Ion Calinoiu spune ca fostul lui sef nu are nici o sansa de a intra in parlament: „Are dreptul sa aleaga si sa fie ales, dar de iesit nu are cum sa iasa“. Mischie riposteaza si spune ca acesta e produsul politicii lui: „E nevoie sa curga multa apa pe Jiu ca sa ajunga Calinoiu la nivelul meu in ceea ce priveste politica. Trebuie sa munceasca mult ca sa-si egaleze magistrul. El este produsul politicii mele. Este pacat ca face acest lucru“.

Fostul „baron“ de Gorj a spus ca a plecat din partid din cauza unor nereguli: „Cred ca domnul prim-ministru a avut perfecta dreptate atunci cind a spus ca Mischie este un capitol inchis. Este un capitol inchis pentru ca si-a dat demisia. A fost un act de vointa personala legat de multe lucruri nelalocul lor care s-au intimplat in partid, la nivel central“.

Mischie a fost invitat de Iliescu la o intilnire cu fostii senatori

Mischie a fost invitat de presedintele Ion Iliescu sa participe la o intilnire cu fostii senatori ai tarii, care are loc astazi la Bucuresti. „Este o treaba interesanta. Este o intilnire intre presedintele Iliescu si fostii senatori. Voi discuta si cu presedintele intentia mea de a candida“, a spus fostul presedinte al PSD Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS