20.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024

Scurte stiri

Administratorii de cimitire au fost schimbati… intre ei!

Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si a Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova a hotarit, incepind cu 1 septembrie, schimbarea administratorilor la trei dintre cele patru cimitire aflate in subordinea sa. Nemultumiti de felul in care „mergeau treburile“ in cimitirul Sineasca, Ilie Badescu, directorul RAADPFL, a decis trecerea lui Marius Stirban de la Ungureni la Sineasca, Dumitru Spiridon luind drumul invers: „Am vrut sa revigoram activitatea in cimitire. Sineasca e mult mai mare decit Ungureni, iar Stirban e mai tinar si mai «rau». Pentru cimitirul Sineasca o sa procedam si la schimbarea pazei, in sensul ca o sa angajam o firma specializata de protectie si paza“. Spiridon a pierdut si postul de administrator al Cimitirului Nord, pe care il ocupa in paralel cu cel de la Sineasca, acesta urmind sa fie ocupat de Ion Moise. Se pare ca numai femeile au fost ferite de schimbare. Elena Raduca,

Toate primariile din Gorj se vor conecta la internet

Toate primariile din judetul Gorj va trebui sa se conecteze la internet pina pe1 octombrie, conform unui ordin emis de Prefectura Gorj. Subprefectul Marius Vlaicu a spus ca s-a luat aceasta masura, pentru ca toate primariile sa afle de programele cu finantare externa: „Sper ca toti edilii sa constientizeze ca, fara sa se conecteze la internet si fara ca o persoana sa se ocupe de astfel de programe, nu au cum sa atraga fonduri externe. Se vor organiza si cursuri de perfectionare pentru cei care vor lucra pe calculator. Incercam sa negociem o conectare globala a primariilor“. In prezent, doar 15 primarii din Gorj sint conectate la internet.

„Patrimoniul – resursa didactica“

Conferinta internationala „Patrimoniul – resursa didactica“ are loc astazi, in sala de festivitati „Ion Dinca“ a Colegiului National Economic „Gheorghe Chitu“ din Craiova, cu participarea unitatii scolare amintite, Centrului de formare Torres Novas (Portugalia), Centrului de formare si resurse La Coruna (Spania), Institutului de Cercetare si Educatie Calabria (Italia) si Inspectoratului Scolar Judetean Dolj. Tema conferintei este chiar „Patrimoniul – resursa didactica“ si va fi dezbatuta in detaliu de personalitati ale invatamintului vest-european. Anghel Petrescu, directorul CNE „Gheorghe Chitu“, impreuna cu initiatorul si coordonatorul acestei actiuni, profesoara Megdonia Paunescu – formator national, apreciaza ca, practic, va fi un eveniment important pentru educatie, de dimensiuni europene, tinind seama ca nu vor lipsi reprezentanti din trei tari occidentale,100 de referenti din intreaga tara si inca 150 de profesori din invatamintul preuniversitar doljean.

Dispozitive medicale de miliarde pentru olteni

Casa de Asigurari de Sanatate Olt a decontat, de la inceputul anului si pina in prezent, dispozitive medicale destinate recuperarii unor diverse handicapuri organice sau fiziologice, in valoare totala de peste patru miliarde de lei. Cele mai multe dispozitive au fost pentru incotinenta urinara (623 de seturi), proteze auditive (212 bucati), incaltaminte ortopedica si orteze de care au beneficiat in special copiii (171 de perechi), lentile intraoculare (153 de bucati) si mijloacele de mers. In acest sens, au beneficiat de fotolii rulante, cirje sau cadre de mers 56 de persoane asigurate. Toate dispozitivele medicale au intrat in posesia oamenilor in mod gratuit, dupa ce acestia au prezentat specialistilor CAS documente justificative.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS