15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-au inmultit restantierii la locurile de veci

S-au inmultit restantierii la locurile de veci

Craiovenii par sa fi uitat de rudele si prietenii care se odihnesc in cimitirele din Craiova, refuzind sa achite taxele pentru locurile de veci. Problema cu care se confrunta reprezentantii Comisiei de Pompe Funebre din cadrul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ Craiova (RAADPFL), care se ocupa cu gestionarea acestor fonduri, nu mai reprezinta o surpriza, deoarece tot mai des plata taxelor este ignorata. Desi angajatii institutiei amintite lucreaza in permanenta, craiovenii nu se inghesuie sa-si onoreze restantele.

„Vin din ce in ce mai rar sa achite banii care ar trebui. Prefera sa se plinga ca nu au din ce sa plateasca. Din pacate, ne confruntam cu o situatie tot mai grava, deoarece nimeni nu isi mai aduce aminte de datoria morala pe care o are“, a declarat Lucian Mosoiu, secretar al Comisiei de Pompe Funebre din cadrul RAADPFL Craiova.

Craiovenii cu dare de mina au putut opta in acest an, incepind cu 1 februarie, pentru locuri de veci concesionate pe o durata de 25 de ani, in zona 0, in cimitirele Ungureni, Sineasca si Craiova Nord, in schimbul sumei de 2.500.000 de lei. Insa, cele mai accesibile, pentru buzunarul oamenilor de rind, au fost cele situate in zona 2, in cimitirul Dorobantie, unde pretul variaza in jurul sumei de 400.000 de lei. „Sa le fie rusine celor care uita de cei dragi! Eu sint pensionara, dar imi iau piinea de la gura ca sa dau suma de care e nevoie la cimitirul unde este inmormintat sotul meu. Sper sa nu ajung in situatia asta. Cind voi muri, imi doresc ca si copiii mei sa isi aminteasca ca i-am crescut si sa fie la zi cu toate cheltuielile. Daca nu va fi asa, probabil ma voi zbate in mormint de rusine“, a spus o craioveanca.

Locurile de veci, tot mai putine

In paralel cu sutele de craioveni care refuza sa achite datoriile, exista si altii care ar fi dispusi sa ofere mai multi bani numai ca sa poata concesiona un loc de veci.

Cimitirele din Craiova se dovedesc tot mai neincapatoare pentru avalansa de cereri. Comparativ cu anul trecut, in 2004, tot mai multi craioveni au depus cereri pentru a beneficia de un loc intr-unul din cimitirele din oras. Din pacate, terenurile existente au fost ocupate. „In prezent, nu mai avem locuri libere. Din ce stim noi, inca nu se intrevede posibilitatea construirii altui cimitir. Noi vom inainta cererea primariei, iar, cind aceasta va face loc de un spatiu si il va cumpara, abia atunci vom putea beneficia de el. Cind se va intimpla acest lucru, craiovenii vor fi anuntati“, a incheiat Mosoiu.

Situatia ii nemultumeste pe cei care doresc achizitionarea unui loc, dar nu au oferte din partea Comisiei de Pompe Funebre.

„Am depus cerere ca sa imi dea si mie un loc de veci pentru bunica mea. Este foarte batrina. Nu pot sa ma trezesc atunci ca nu am unde sa o ingrop. Am ramas insa in pom pentru ca nu mai exista locuri de veci“, a spus I.S., din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS