13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn bilet de autobuz - 10.000 de lei

Un bilet de autobuz – 10.000 de lei

Biletele si abonamentele de autobuz si tramvai nu se vor scumpi in urmatoarele doua luni, in ciuda cresterii cu zece la suta a pretului carburantilor. Anuntul a fost facut de directorul Regiei Autonome de Transport Calatori (RATC), Iulian Ocroteala, care a precizat ca o decizie in acest sens va fi inaintata spre aprobare consiliului local numai in urma unei sedinte a consiliului de administratie al RATC.

„De un an nu am mai marit preturile si am inceput deja sa acumulam pierderi din aceasta cauza. Am incercat sa tinem de preturi, dar recenta scumpire a motorinei si a pieselor de schimb nu ne ofera alta solutie“, a declarat acesta.

Scumpirea biletelor si a abonamentelor pare iminenta, mai ales ca majoritatea oraselor din tara au procedat la cresterea preturilor. „Daca ne hotarim sa scumpim calatoria, un bilet va costa 10.000 de lei fata de 8.000 cit este in prezent, iar pretul abonamentele va creste cu zece la suta. Noi nu vrem sa le scumpim, dar in cazul in care consiliul local are fonduri pentru a ne subventiona cheltuielile suplimentare, acest lucru nu se va intimpla“, a precizat Ocroteala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS