13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSaloanele de bronzat fac bani „in draci“ de pe urma modei „caramel“

Saloanele de bronzat fac bani „in draci“ de pe urma modei „caramel“

La sfirsit de vara, moda bronzatului „la cutie“ revine. Patronii de solarii spun ca numarul clientilor este poate mai mare decit la inceputul verii. Deosebirea consta numai in culoarea tenului clientelor. Daca in pragul verii intrau in solariu „brinza“, acum toate sint „caramel“. Craiovencele tin cu orice pret sa-si mentina culoarea maslinie a pielii „pirguita“ cu mare truda pe litoralul romanesc sau pe cel strain.

Dupa o vara cu cistiguri „subtiri“, patronilor de solarii le-a venit inima la loc. Plecarea cam brusca a verii si a soarelui arzator, bun de plaja, le-a impins pe doamne si domnisoare, „valuri, valuri“, spre cabinetele care le garanteaza „conservarea“ bronzului.

Pielea alba nu mai este de mult la moda. Nu trebuie sa fii expert ca sa stii asta, ci doar sa arunci o privire fugara pe strada. Plus ca bronzul ascunde multe defecte ale pielii, atenuind inclusiv aspectul de portocala al coapselor invadate de celulita. Nu e de mirare deci ca, dupa ce s-au chinuit o vara sa se bronzeze, craiovencele ar face orice sa-si pastreze culoarea pielii. Chiar daca „orice“ presupune un efort financiar sustinut.

„M-am bronzat foarte frumos vara asta. Am fost si la mare, si la munte si numai eu stiu cite ore am stat «rastignita» pe patura de dragul unei culori placute a pielii. Asa ca n-am de gind sa renunt foarte usor la ea. Daca este posibil, as vrea sa fiu bronzata si de Revelion. Costa cam mult, este adevarat, dar merita. Prietenului meu ii place cum arat bronzata si, fara lipsa de modestie, cind merg pe strada toata lumea intoarce capul“, spune Elena Turcescu, o craioveanca de 21 de ani.

Nici barbatii nu se lasa

Inversunarea „bronzatelor“ nu poate decit sa-i bucure pe patronii de solarii, care si asa sint destul de tristi ca afacerea le merge numai trei luni pe an.

„De cind nu mai este vreme de plaja, incasarile au inceput sa creasca. Parca in nici un an doamnele si domnisoarele nu au tinut atit de mult sa fie bronzate. Din zece care intra la noi, doar una are pielea alba pentru ca nu a avut timp sa mearga la plaja vara aceasta. Restul sint aproape ciocolatii si vor sa ramina asa. Si anul trecut am continuat sa avem clienti dupa sfirsitul sezonului cald, dar nu atit de multi. Acum avem parca mai multi decit la inceputul verii, cind nu voiau sa fie <<albi ca brinza>> cind se duceau prima data la plaja“, spune Elena T., angajata unui salon de gen din Craiova.

Elena spune ca si baietii au inceput sa „se dea pe brazda“ si sa devina clientii saloanelor de bronzat. Ei fac parte din aceeasi categorie cu cei care frecventeaza salile de forta si nu se dau in laturi nici la citeva sedinte de cosmetica pe luna.

Craiovencele „caramel“ platesc destul de scump aspectul placut al pielii lor. O sedinta de bronzat costa, in functie de salon si de durata ei, citeva sute de mii de lei. Si, spun gurile rele, obiceiul n-ar fi nici foarte sanatos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS