13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePensionarii sint nemultumiti de pretul medicamentelor compensate cu 90%

Pensionarii sint nemultumiti de pretul medicamentelor compensate cu 90%

Dupa aproape o luna de la aparitia reglementarii privind compensarea medicamentelor cu 90% pentru pensionari, modalitatea de aplicare a acestei prevederi provoaca in continuare neplaceri farmacistilor craioveni.

Pentru ca nu s-a explicat clar metoda de compensare, cei care pun in practica aceasta prevedere sint insultati de populatia care a inteles una de la televizor si alta a gasit in farmacii.

Presedinta Colegiului Farmacistilor Dolj, Elena Calin, a declarat ca farmacistii craioveni se confrunta zilnic cu situatii neplacute, deoarece oamenii nu au inteles ca trebuie sa plateasca zece la suta din pretul celui mai ieftin medicament de pe piata, folosit pentru o anumita afectiune.

„Realitatea este ca aceasta compensare se refera la un pret de referinta, acesta fiind considerat cel mai mic pret al formei farmaceutice existente pe piata. Daca noi avem medicamente de import si medicamente romanesti cu aceeasi denumire comuna internationala, se va compensa 90% din cel mai ieftin medicament. Oamenii au inteles ca vor plati zece la suta din pretul medicamentelor, nu din pretul de referinta“, a precizat Elena Calin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS