16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi pietoni morti pe soselele Doljului intr-o singura noapte

Doi pietoni morti pe soselele Doljului intr-o singura noapte

Culmea ironiei: directorul de vinzari al firmei TUBORG a accidentat mortal un barbat care se plimba beat pe mijlocul drumului

Doua persoane si-au pierdut viata in accidente de circulatie petrecute in cursul noptii de luni spre marti in judetul Dolj. Primul eveniment rutier a avut loc pe Drumul European DE70, in jurul orei 22.00, in apropiere de Combinatul Chimic Doljchim Craiova.

Un cetatean in stare avansata de ebrietate, care se deplasa in zig-zag pe carosabil cu o sticla cu bauturi alcoolice in mina, a fost spulberat de un autoturism Skoda Fabia care se deplasa spre centrul orasului. Totul s-a petrecut atit de repede, incit nici soferul, nici femeia aflata in dreapta acestuia nu ar fi bagat de seama, daca nu s-ar fi trezit cu victima pe capota. „Nu stiu ce s-a intimplat. Am auzit o bufnitura si ne-am trezit cu el pe masina. Nu stiu de unde a aparut. Pe sosea nu se vedea nimic“, sustine Luminita Palmina Toma, de 29 de ani. Impactul a fost atit de dur incit victima a facut tandari parbrizul masinii, dupa care a fost proiectata la aproape 30 de metri distanta. „Nu a apucat sa realizeze ce se intimpla. Moartea a survenit instantaneu, in urma traumatismului cranian si a multiplelor fracturi suferite“, a declarat dr. Valeriu Gutul, medic primar in cadrul Serviciului de Ambulanta Dolj.

Masina TUBORG a ucis un om

Soferul autoturismului implicat in accident a scapat teafar. Mihai Lorincs, de 35 de ani, din Bucuresti, este director de vinzari la TUBORG pe zona Olteniei. In momentul accidentului, directorul se intorcea de la tara, la volanul autoturismului firmei, o Skoda Fabia cu numarul de inmatriculare B-18-TBG. Socul suferit a fost atit de mare, mai ales dupa ce a vazut cadavrul de pe carosabil, incit Lorincs a fost la un pas de un infarct. „In momentul in care si-a dat seama ca a omorit un om, a facut o criza hipertensiva. I-am administrat imediat tratamentul pentru reducerea tensiunii si am reusit sa-l stabilizam. In privinta femeii aflate in autoturism, aceasta a suferit leziuni superficiale pe fata, lovindu-se probabil cu capul de parbriz“, a mai spus dr. Gutul.

Pina la sosirea politistilor, la fata locului si-au facut aparitia mai multi curiosi. Printre acestia se aflau si mai multi soferi care comentau cele intimplate, sustinind ca accidentul s-a produs si din cauza calitatii drumului. „De cind s-au apucat sa lucreze la modernizarea soselei e nenorocire. Drumul nu este semnalizat corespunzator si, din aceasta cauza, vizibilitatea este zero. Aici vor muri in continuare oameni, daca nu se termina mai repede lucrarile“, a spus un sofer care asistase la accident.

Primele cercetari efectuate de lucratorii Biroului Politiei Rutiere Craiova au aratat ca accidentul s-a petrecut chiar in dreptul indicatorul care restrictioneaza viteza la 60 de kilometri pe ora. Potrivit inspectorului principal Costel Preda, conducatorul auto se va alege cu dosar de cercetare penala pentru ucidere din culpa. Politistii incearca, de asemenea, sa-l identifice pe pietonul mort, un barbat de 55 – 60 de ani care obisnuia sa apara seara de seara pe carosabil cu o sticla in mina, incurcind circulatia.

Pieton din Mures, accidentat la Podari

Patru ore mai tirziu, pe Drumul National DN56, Craiova – Calafat, la kilometrul 12, alt pieton a fost acrosat de un autoturism in momentul in care incerca sa traverseze strada.

Gheorghe Vilcea, de 51 ani, din Bailesti, se afla la volanul unei Dacii 1310, cu numarul de inmatriculare DJ-02-LUG, in drum spre Calafat. La iesirea din Podari, conducatorul auto a accidentat mortal un barbat care a vrut sa traverseze. La jumatatea drumului s-a oprit insa nehotarit si s-a intors brusc. Luat prin surprindere, soferul autoturismului nu a mai avut timp sa faca manevrele necesare de evitare si l-a acrosat cu masina. Din cauza ranilor suferite, victima a decedat la scurt timp, in ambulanta care il transporta la spital. Politistii nu au gasit asupra victimei nici un fel de documente, in afara unui certificat de nastere, care se banuieste ca i-ar apartine. Certificatul este pe numele Zsiga Ladislau, de 52 de ani, nascut in comuna Voivodeni, judetul Mures. Cadavrul a fost depus la morga Spitalului Municipal „Filantropia“ din Craiova, in vederea efectuarii autopsiei. Gheorghe Vilcea este cercetat pentru ucidere din culpa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS