10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVictor Ponta, locul I pe listele PSD Gorj pentru Camera Deputatilor

Victor Ponta, locul I pe listele PSD Gorj pentru Camera Deputatilor

Victor Ponta, vicepresedintele partidului si ministru delegat pentru controlul implementarii programelor cu finantare internationala, a obtinut cele mai multe voturi din partea pesedistilor gorjeni, clasindu-se pe primul loc pe listele PSD Gorj pentru Camera Deputatilor. Acesta a obtinut 16.885 de voturi. La alegerile preliminare din cadrul PSD Gorj s-au prezentat peste 20.000 de membri de partid, dintre cei 25.414 pesedisti gorjeni, participarea fiind de 82%.

Pe locul doi la Camera Deputatilor s-a situat fostul subprefect de Gorj, Eugen Vilceanu, iar pe locul trei Scarlat Iriza, actual deputat PSD, in timp ce fostul prefect de Gorj, Toni Mihail Grebla, s-a clasat abia pe locul cinci. La Senat, locul intii este ocupat de deputatul Ion Florescu, iar locul doi a fost obtinut de Ion Pirgaru, consilier in cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii. Rezultatele alegerilor la PSD Gorj nu au surprins pe nimeni, pentru ca acestea au fost anticipate cu exactitate de liderii partidelor de opozitie din Gorj, cu o saptamina inainte de desfasurarea lor. Florin Circiumaru, presedintele PSD Gorj, a spus ca nu s-a inregistrat nici o contestatie, cu toate ca la alegerile din cadrul PSD Gorj au votat si doua ziariste, iar la o sectie din Tirgu Carbunesti alegatorii erau indemnati sa-l voteze pe Ponta. „La voturile pe care le-a luat Ponta nu mai conteaza“, a spus Florin Circiumaru.

Vilceanu este cercetat penal

Eugen Vilceanu si Scarlat Iriza sint considerati ca fiind printre cei mai bogati pesedisti din Gorj, acestia fiind si oameni de afaceri. Familia Vilceanu are afaceri in mineritul din Gorj. Sotia lui, Elisabeta, este administratoare la societatea TREPHO, care se ocupa cu vulcanizarea benzilor de transport carbune, iar fiul acestuia are si el calitatea de adiministrator la o alta societate, ROMINEX. Vilceanu nu a negat insa niciodata ca este implicat in afacerile familiei. Fiul acestuia a achizitionat cu 50.000 de euro fostul sediul al Directiei Silvice din Runcu, care a fost transformat in resedinta familiei Vilceanu. Fostul subprefect se plimba intr-o masina de citeva zeci de mii de euro, BMV X5. Inainte de intra in afaceri, acesta a ocupat postul director economic la AMORIM. El este inca cercetat de Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj, pentru abuz in serviciu, fals, uz de fals si delapidare. Doua macarale au fost vindute de AMORIM, si cu acceptul lui, la pret de fier vechi, catre doua societati de valorificare a deseurilor neferoase, dupa care au fost preluate de firma TREPHO si repuse in functiune, acelasi lucru petrecindu-se si cu o statie de vulcanizare. Inspectoratul Judetean de Politie Gorj a dispus efectuarea a doua expertize tehnice si contabile, dar in nici una dintre ele Vilceanu nu a fost gasit vinovat. In aceste conditii, Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj l-a scos pe Vilceanu de sub urmarirea penala. Cercetarile penale impotriva lui Vilceanu au fost reluate, dupa ce Dan Ilie Morega, fostul presedinte al Consiliului de Administratie de la AMORIM, a depus o plingere impotriva solutiei. „Vilceanu este cercetat“, spune prim-procurorul Emil Mota. Cu toate acestea, Vilceanu a putut candida linistit la alegerile preliminare. Un alt candidat, Ilie Rautescu, s-a retras din cursa pentru ocuparea unui loc pe listele parlamentare si a demisionat din functia de vicepresedinte PSD Gorj, tocmai pentru ca impotriva lui incepuse urmarirea penala.

Iriza si afacerea LITUA

Scarlat Iriza are mai multe case de amanet. El a fost implicat si in afacerea LITUA, societatea privatizata prin metoda MEBO, care detinea in Tirgu Jiu mai multe spatii comerciale in centrul orasului. Societatea s-a desfiintat ca urmare a unor manevre in spatele carora s-a aflat deputatul Iriza, dupa cum se precizeaza intr-o adresa a politiei de la vremea respectiva. Mai multi actionari au declarat ca au fost contactati de Iriza ca sa-i vinda actiunile unui apropiat de-ai acestuia. Dupa divizarea societatii, Iriza, prin intermediul fostului director de la LITUA, a pus mina pe mai multe spatii care au apartinut societatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS