22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFunctionarii publici mehedinteni se pregatesc de proteste

Functionarii publici mehedinteni se pregatesc de proteste

Aproximativ 1.700 de functionari publici din judetul Mehedinti ar putea declansa proteste, incepind cu 24 septembrie, sindicalistii fiind nemultumiti de cresterea salariala mica propusa de executiv ca raspuns la solicitarile lor.

Valentin Balescu, liderul Sindicatului Liber Finante Mehedinti, spune ca functionarii au reusit sa incheie un acord cu guvernul, dupa ce in luna iunie au amenintat cu declansarea unui conflict de munca. Acordul – cadru prevedea declansarea negocierilor pentru obtinerea unor cresteri salariale, precum si alte masuri. Semnarea acestui document a detensionat conflictul intre sindicalisti si executiv. La citeva saptamini de la semnarea acordului, functionarii se declara nemultumiti de majorarea salariala pe care guvernul este dispus sa o acorde, respective de 12% , in conditiile in care ei solicitasera 50-60%.

„Nemultumirile sint legate de legea salarizarii functionarilor publici. E promisa de mult timp, dar nu a fost produsa. Sintem nemultumiti de oferta guvernului si avem intentia de a protesta intre 20 si 24 septembrie. Miercuri, Biroul Executiv al Uniunii Sindicatelor Functionarilor Publici din Romania va propune Consiliului National organizarea unor actiuni de protest. S-ar putea ca acestea sa se declanseze mai devreme“, a precizat Valentin Balescu, liderul Sindicatului Liber Finante Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS