22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDezamagiri si reprosuri la alegerile preliminare din PSD Olt

Dezamagiri si reprosuri la alegerile preliminare din PSD Olt

18.360 de pesedisti olteni au participat duminica la alegerile preliminare. In sate s-a votat cu manualul in fata. La sectia din Ganeasa, pe liste au fost inscrisi 166 de alegatori, care erau asteptati de presedintele organizatiei, primarul Ilie Tilvanoiu. In jurul prinzului votasera 117. Dis-de-dimineata, pe la sectie a trecut si Marin Diaconescu. Acesta a reamintit ca sectia se inchide la 20.00, indiferent daca pina atunci voteaza toti membrii sau nu.

La sectia de votare din Bals, numai lume buna: primarul orasului, Vitalie Stanciu, seful de cabinet al senatorului Rodica Stanoiu – Danciu, si un anume Eugen, responsabilul cu legitimarea vizitatorilor. Cornelia Smarandache, presedinta sectiei, ofera citeva detalii: 724 de membri sint inscrisi pe liste, pina in jurul orei 10.00 votasera 140; sint multi pe liste suplimentare, care nu se regasesc din diferite motive, desi au citiva ani de vechime in partid.

Pesedistii din Morunglav par aruncati undeva la margine de lume. Primarul e pedist, vremurile nu mai sint aceleasi ca la locale. Din 180 trecuti pe liste, inainte de prinz trecusera pe la urne mai mult de jumatate.

Candidati nemultumiti ca observatorii sint dintr-o tabara

La Slatina, cele doua sectii sint ca niste furnicare. La Sectia municipala nr. 2 din Slatina, pina in jurul prinzului, 25 la suta din membri votasera.

Sectia nr. 1, cu aproximativ 1.500 de alegatori inscrisi pe liste, se bucura de o atentie mai mare. Pe aici mai poposesc si candidati, si vicepresedintele CJ Olt – Ioan Nedelea, si presedintele BEJ – Jan Nastase, zgircit in declaratii.

Au fost in sectiile de vot pesedisti veseli si pesedisti negri de suparare. Candidata la un post de deputat, Luminita Tudora, precum si Ioan Toma, Ion Bozga, Dumitru Nica au reclamat faptul ca sint dezavantajati de faptul ca membrii birourilor sint functionari din directa subordine a prefectului Marin Diaconescu si a vicepresedintelui Marin Ionica.

Deputatul Florin Iordache, aflat intr-un tur al judetului, a fost informat de colegii nemultumiti de „practica“ de la judet. „Am primit si eu de la colegii mei niste semnale. Observatorii ridica probleme. Mi s-ar parea normal sa nu fie din alte partide. La 20.000 de membri, cit are Oltul, nu puteau sa gaseasca 100 de membri PSD?“.

La Caracal nu au fost probleme majore. Alegatori disciplinati, observatori din partea candidatilor – Toma Pruna si Ion Bozga. „Era bine daca-si desemnau toti observatorii, erau mai multi decit votantii“, a spus Gheorghe Anghel, primarul Caracalului. La 14.30, se prezentasera la urne 800 de alegatori din 2.264 de inscrisi pe liste.

„S-a gresit cind s-au dat niste acreditari“

Contactat telefonic ieri dupa-amiaza, presedintele PSD Olt, Marin Diaconescu, s-a declarat strain de nemultumirea colegilor. Se pare ca un lucru nu s-a facut cum trebuia: „S-a gresit in prima zi, atunci cind s-au dat niste acreditari“. Cit despre membrii sectiilor, Marin Diaconescu a declarat: „Sint si din prefectura si din consiliul judetean, pentru ca sint oameni care se pricep la calculatoare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS