22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea organizatiei PSD Vinju Mare si-a dat demisia

Conducerea organizatiei PSD Vinju Mare si-a dat demisia

Fostul prefect al judetului Mehedinti si presedinte al organizatiei PSD Vinju Mare, Dan Trancota, alaturi de conducerile organizatiilor locale din zona de sud a judetului, de consilierii PSD din Consiliul Local Vinju Mare si de alti 13 membri de partid au demisionat ieri din PSD.

Dan Trancota pune sub semnul indoielii corectitudinea alegerilor preliminare ale partidului, desfasurate in judetul Mehedinti. El a aratat ca nu i s-a permis sa-si aduca un observator care sa supervizeze corectitudinea alegerilor. In plus, spune ca nu s-au respectat prevederile regulamentului de desfasurare a alegerilor preliminare, respectiv: din Biroul Electoral Judetean trebuia sa faca parte si trei magistrati pensionari, prezenta lor dind un plus de incredere in corectitudinea alegerilor, ceea ce la Mehedinti nu s-a intimplat.

„Toate aceste bune intentii de a promova prin acest vot preliminar persoane dorite de membrii PSD sint deturnate de modalitatea in care s-au organizat alegerile la Mehedinti. Acestea, alaturi de alte argumente, le voi prezenta pe larg intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui partidului, Adrian Nastase“, a spus Dan Trancota.

Presedintele organizatiei PSD Vinju Mare a facut o trecere in revista a perioadei de dupa alegerile locale si a punctat eliberarea sa din functia de prefect, pe 26 iulie. Dan Trancota a aratat ca schimbarea sa din functie a fost o lovitura pentru ca nimeni nu i-a spus care este motivul acestei schimbari: „Mi se parea normal sa mi se spuna unde am gresit sau ca nu am atins criteriile de performanta in domeniul respectiv, drept care am fost eliberat din functie“.

Sotia sa, Dana Trancota, si-a dat si ea demisia din functia de vicepresedinte al organizatiei Vinju Mare, vicepresedinta a organizatiei de femei a judetului Mehedinti si din calitatea de membru de partid, hotarind sa-si pastreze functia de consilier in cadrul Consiliului Judetean Mehedinti.

Fostul prefect a specificat ca este prematur sa-si indrepte atentia spre alt partid politic, dar nu intentioneaza sa paraseasca viata politica, acesta considerind ca are suficienta energie, probitate morala si sprijin din partea oamenilor pentru a fi in continuare purtator de cuvint politic.

Dan Trancota trebuia sa candideze pentru unul dintre cele doua locuri de senator care revin judetului Mehedinti alaturi de actualul ministru al agriculturii, Petre Daea, Ion Honcescu, actual senator, farmacista Angela Stoian si Valentin Tatomir. Pentru cele patru locuri in Camera Deputatilor si-au depus candidaturile Radu Bidea, Dumitru Cenoiu, Marian Georgescu, Ionel Musat, Nistor Paulescu, Marius Screciu, actualii deputati Manuela Mitrea (sotia ministrului Miron Mitrea) si Eugen Nicolicea, precum si fostul viceprimar Tudor Dinu, alaturi de actualul inspector general scolar, Lucian Capitanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS