21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTaximetristi - „rechin“ cu acte in regula - 24.000 de lei/km

Taximetristi – „rechin“ cu acte in regula – 24.000 de lei/km

Deschideti ochii bine inainte de a va urca intr-un taxi cu placute de inregistrare eliberate de primarie. Daca pina acum jaful practicat pe scara larga de „rechinii“ taximetristi se desfasura in afara legii, mai nou, acestia au primit autorizatii de la Primaria Craiova, asa ca tepele pe care le dau sint acoperite de patalamaua municipalitatii. Nu putine au fost cazurile in care asa-zisii taximetristi au cerut persoanelor care au crezut ca acestia sint de buna credinta sute de mii de lei pentru o cursa de doi-trei kilometri, care in mod normal nu costa mai mult de 20.000 de lei. Cum naravurile nu dispar asa usor, o parte dintre persoanele fizice care au primit autorizatie din partea primariei pentru aceasta activitate percep tarife care sfideaza orice regula de bun-simt. I s-a intimplat ieri unui craiovean care a luat un taxi din centrul orasului, al carui tarif era de… 24.000 de lei /km. „Ma grabeam, eram cu cineva si am facut semn unui taxi. Masina avea culoare galbena, firma de taximetrie deasupra si placute de identificare tiparite pe fond albastru, dar nu am stat sa vad tariful, pentru ca oricum este scris cu litere marunte, iar pe strada nu stai sa citesti cit percep taximetristii pe kilometru“, s-a plins un cetatean, care a avut ghinionul sa nimereasca un astfel de taximetrist. Conform spuselor sale, abia la jumatatea drumului, soferul l-a avertizat ca s-a urcat intr-o masina a unei persoane fizice autorizate, care nu este ca si celelalte taxiuri obisnuite. „M-am urcat in masina de pe strada Mihail Kogalniceanu si voiam sa ajung la Liceul CFR, aproape de cartierul Brazda lui Novac. La jumatatea drumului m-a avertizat ca tariful lui este diferit de celelalte. Cind m-am uitat la ceas am ramas mut de uimire. Pentru un kilometru si ceva trebuia sa platesc 50.000 de lei, pentru ca pornirea era de 24.000 de lei. Daca imi spunea de la inceput, nu ma mai urcam. Bineinteles ca m-am dat jos din masina si am luat-o pe jos“, a mai spus craioveanul, care, cu siguranta, de acum incolo se va uita de doua ori inainte de a se urca in vreun taxi.

Taximetristii nu sint de acord cu „tepele“

Taximetristii care sint angajati la firmele de taxi serioase din oras dezaproba un astfel de comportament si se declara impotriva oricaror incercari de a-i fura pe clienti la buzunar. „Astfel de oameni ne fac si noua reclama proasta, oricit am incerca noi sa fim corecti in relatia cu clientii. Noi muncim o jumatate de zi, iar ei cistiga aceeasi bani in citeva ore“, a declarat T.C., taximetrist la o firma din Craiova. Taximetristii pe care i-am intervievat cer primariei sa acorde autorizatii pe baza unei documentatii reale. „Stim ca pentru obtinerea autorizatiei trebuie depus la dosar si pretul pe kilometru. E greu de crezut ca primaria a dat autorizatie unor astfel de indivizi, in conditiile in care noi ne-am conformat si am lipit tot felul de placute si abtibilduri pe masini“, a adaugat C.L., un taximetrist care isi astepta clientii in parcarea de la kilometrul zero.

Vicele Nedelescu va verifica autorizatia taximetristului „prins“ asupra faptei

Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a declarat pentru GdS ca va verifica personal daca taximetristul in cauza percepe un tarif exagerat si a promis ca va lua masuri in acest sens. „Pe baza numarului autorizatiei il voi identifica pe taximetrist sa vedem de ce practica astfel de tarif. Cind le-am dat autorizatiile, am crezut ca vor percepe preturi decente. Asa ceva este scandalos“, a completat Nedelescu. Pina la proba contrarie, pe strazile Craiovei circula 676 de astfel de taxiuri, dupa cum reiese din spusele viceprimarului Craiovei, aproape o treime din numarul de autorizatii emise pina acum de municipalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS