18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIn doar trei zile, peste 300 de inscrisi

In doar trei zile, peste 300 de inscrisi

Palatul Copiilor din Craiova si-a deschis pe 1 septembrie portile pentru inscrierile elevilor la cursuri, in anul scolar 2004- 2005. In doar trei zile, peste 300 de copii au completat cereri pentru a opta pentru unul dintre cercurile organizate.

Inscrierile pentru cursurile organizate la Palatul Copiilor din Craiova se fac pina pe 30 octombrie. Cei dornici sa participe la activitatile extrascolare trebuie sa se prezinte la sediul Palatului Copiilor, pentru a completa o cerere tip, unde vor preciza cursul sau cursurile pentru, care opteaza. Zilnic, pina la ora 17.00, copiii sint asteptati de profesorii palatului, care le pot oferi informatiile necesare si care-i pot indruma spre cursurile solicitate. „Am avut o surpriza deosebita, pina in prezent inscriindu-se peste 300 de copii. Asteptam cereri pentru cursurile organizate in cadrul singurei institutii de educatie nonformala din Craiova. Oferim o gama diversificata de activitati extrascolare, care implinesc dorinta oricarui copil“, a declarat Dorel Efrim, director al Palatului Copiilor din Craiova. „Copiilor li se va prezenta colectivul profesoral si vor vizita cladirea Palatului Copiilor. Fiecare profesor va striga catalogul cu cei inscrisi si va stabili orarul, in functie de programul copiilor“, a precizat directorul Palatului Copiilor.

30 de cursuri la dispozitia elevilor

Pentru acest an, exista 30 de cercuri pentru care copiii pot opta: informatica; matematica aplicata pe calculator; jocuri logice-sah; fizica aplicata; floricultura; cenaclu literar-jurnalism; cultura si civilizatie aplicata: romana, germana, franceza, engleza; constructii electronice; aeromodelism; carting; constructii machete; ceramica pictura; modelaj; instrumente muzicale: orga; muzica usoara; tenis de masa; orientare sportiva; dans etc.

„Copiii si, implicit, parintii trebuie sa stie ca toate cursurile organizate in cadrul Palatului Copiilor sint gratis. Elevii au posibilitatea sa opteze pentru unu sau mai multe cercuri extrascolare. Anul acesta avem o serie de activitati noi, iar profesorii sint deosebiti. De-a lungul timpului, am cistigat numeroase concursuri nationale si internationale cu copiii pregatiti in aceasta institutie“, a mai spus Dorel Efrim.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS