12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDepozitele de colectare a fierului vechi, in vizorul autoritatilor

Depozitele de colectare a fierului vechi, in vizorul autoritatilor

Familiile care locuiesc in vecinatatea tirgului de saptamina din cartierul craiovean Romanesti sint ingrozite de ceea ce se intimpla linga gospodariile lor. Cei citiva craioveni care au proprietati linga depozitele de fier vechi sint obligati sa suporte tipetele si zgomotele care vin dinspre acestea. „Nici nu am nevoie de ceas, ca ma trezesc rangile vecinilor“, povestea unul dintre cei afectati“.

Tirgul de saptamina din Romanesti este cunoscut pentru diversitatea produselor. Alaturi de pizzerii, magazine de casete audio, haine la mina a doua, exista si depozite de fier vechi. Acestea din urma produc insa necazuri craiovenilor care locuiesc la doar citiva metri de ele. Incercind sa remedieze situatia, acestia au facut numeroase plingeri la primarie.

„Am fost de mai multe ori in audiente, dar nu am rezolvat nimic. Am fost si la domnul Tatian, dar nu m-a ajutat cu nimic. Acum, in sfirsit, am primit un raspuns pozitiv din partea vicelui Iordache. Ca de la om la om am vorbit cu el si m-a inteles. Nu mai putem sta in aceste conditii. Noi nu sintem vinovati si nu vad de ce ar trebui sa induram tot felul de mojicii din partea «vecinilor nostri». Trebuie sa ia masuri impotriva lor“, a spus Andrei P., unul dintre craiovenii care locuiesc in apropierea tirgului Romanesti.

Dumitru Tatian, reprezentantul tirgului, recunoaste ca situatia il depaseste, sustinind ca „spatiul nu ne apartine, asa ca nu am prea multe de spus. Pe noi nu ne deranjeaza foarte mult amplasarea depozitelor, cu exceptia zilei de luni, cind se aduna foarte multa lume si acestea devin incomode“. In replica, directorul unui depozit sustine ca este in legalitate. „Avem autorizatie de functionare data de prefectura de anul trecut, iar anul acesta am reinnoit-o. Functionam legal. Am creat locuri de munca pentru oamenii nevoiasi si probabil de-asta ni se pun bete in roate!“ a spus Paul Fuiorea, directorul comercial al unui depozit de fier vechi.

Au disparut pubelele

Pe linga zgomotele asurzitoare, cei care locuiesc linga tirgul de saptamina au ramas si fara pubele. In lipsa acestora, cei care lucreaza la depozit dau foc resturilor menajere. Astfel, oamenii sint nevoiti sa indure si mirosul neplacut degajat de resturi. „Nici nu stiu cum au disparut pubelele. Eu nu cred ca au venit strainii sa ni le ia. Dar nu asta ar fi problema, pentru ca putem pune oriunde gunoiul. Dar mai trebuie sa si induram mirosul. In plus, nu mai am nevoie nici de ceas, pentru ca la 6 dimineata sint trezit de zgomotul rangilor si fiarelor“, a spus Andrei P.

Aflind situatia craiovenilor care locuiesc in zona tirgului Romanesti, viceprimarul Sorin Iordache a promis ca va lua atitudine. „Vom face ceva. Nu ii putem lasa pe oameni sa indure tot felul de lucruri, doar pentru ca nu se actioneaza. Zilele acestea, vom merge sa evaluam situatia si cel mai probabil depozitele vor disparea“, a declarat Iordache. Pina se vor rezolva problemele, craiovenii vor continua insa sa stea ca pe „jar.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS