12.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFirma cerea daune de 19 miliarde de lei, pe motiv ca municipalitatea nu a respectat contractul de asociere privind exploatarea parcarilor publice din oras

Firma cerea daune de 19 miliarde de lei, pe motiv ca municipalitatea nu a respectat contractul de asociere privind exploatarea parcarilor publice din oras

SC CRONOS IMPEX SRL, societatea care se judeca cu Primaria Craiova, a renuntat la pretentiile financiare de 19 miliarde de lei, pe care le cerea ca daune pentru ca municipalitatea nu a respectat un contract de asociere privind exploatarea in comun a parcarilor publice din oras.

CRONOS reclama ca mai mult de doi ani de la semnarea contractului primaria craioveana a intirziat nejustificat sa puna la dispozitia firmei toate locurile de parcare stipulate in contract.

Procesul dintre cele doua parti a fost stramutat la Tribunalul Timis, avind ca termen de judecata 1 septembrie. Cu doar o zi inainte de sedinta completului de judecata, patronul firmei, Mohamed Al-Orfahli, a dat primariei craiovene o declaratie autentificata la notariat prin care renunta la proces, fara posibilitatea de a mai face apel.

Patronul de la CRONOS a renuntat la pretentii numai dupa ce in ultima sedinta ordinara consiliul local a fost de acord cu cererile lui Orfahli privind majorarea tarifelor in parcari. Acestea au fost aproape dublate: de la 5.000 de lei/ora/loc la 9.000 lei/ora/loc – in parcarile deschise, si de la 6.000 de lei/ora/loc la 11.000 de lei/ora/loc – in parcarile inchise. In plus, ca sa-l multumeasca pe Orfahli, edilii i-au dat in „compensare“ trei parcari pentru cea din fata Parcului „Romanescu“, care a fost ocupata de o benzinarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS