14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024

Mortul e de vina

Barbatul ingropat de viu luni dupa-amiaza, in Craiova, dupa ce malul santului pe care il sapa s-a prabusit peste el, a decedat ieri-dimineata, in jurul orei 4.00, la Spitalul de Urgenta.

Ion Gruia, de 37 de ani, din comuna Stejari, judetul Gorj, impreuna cu fratele lui si varul lor fusesera tocmiti de un craiovean la saparea santului pentru canalizare. Luni dupa-amiaza, in jurul orei 16.00, malul santului – neasigurat cu parapet de sprijin – s-a prabusit, Gruia fiind prins sub citiva metri cubi de pamint. Medicii de la SMURD au reusit sa-l resusciteze din punct de vedere cardiac, dar victima a ramas in stop respirator, fiind tinuta in viata doar de aparate. In cursul noptii de luni spre marti, inima barbatului s-a oprit din nou, cadrele medicale nereusind sa-l resusciteze de aceasta data.

Moartea lui Ion Gruia face obiectul unor investigatii atit din partea Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Dolj, cit si din partea politiei. Reprezentantii ITM au ajuns la concluzia ca nu este vorba de un accident de munca, intrucit victima nu se afla cu craioveanul Alexandru Varga, cel pentru care sapa santul, in vreun raport de munca. La rindul lor, politistii Sectiei 2 Craiova continua cercetarile, insa concluziile preliminare la care au ajuns conduc catre faptul ca singurul vinovat de producerea acestui tragic incident este chiar Ion Gruia, care nu a intarit cu parapeti malurile santului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS