10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSomatii la 36 de asociatii de proprietari, apa mai scumpa la robinete si statii de pompare nepazite

Somatii la 36 de asociatii de proprietari, apa mai scumpa la robinete si statii de pompare nepazite

Actionarii de la ACETI s-au grabit sa gaseasca vineri, 27 august 2004, in sedinta AGA, un inlocuitor pentru proaspatul demisionar din Consiliul de Administratie, Eugen Iancu. S-a facut o singura propunere -Teodor Zamfir- acceptata cu 16 voturi pentru si unul impotriva si cu speranta ca acesta nu va fi descurajat de situatia in care este societatea. Teodor Zamfir are experienta lucrului intr-o astfel de societate (vine de la Scornicesti, unde a detinut cindva functia de primar, dar si pe aceea de director al regiei locale de apa) si poate revigora activitatea ACETI, dupa ce Eugen Iancu a demisionat „din motive personale“.

De luna viitoare, metrul cub de apa va fi mai scump

Nebunia cu organizarea adunarilor generale la asociatiile de proprietari din Slatina este inca departe de a se fi terminat. Slatinenii ba vor sa stie, ba demonstreaza ca nu-i intereseaza ce se intimpla in asociatiile lor, in timp ce acumularea datoriilor catre furnizori continua. In timp ce locatarii cu venituri sub 1.500.000 lei /membru de familie asteapta cu sufletul la gura cei cinci metri cubi gratis promisi de edilii locali, restul se roaga sa curga apa la robinete. Numai ca directorul societatii, Constantin Manolache, a anuntat ca 36 de asociatii de proprietari au fost somate sa-si plateasca datoriile catre furnizorul de apa si servicii de canalizare, iar in caz contrar se va trece la debransarea de la reteaua de furnizare a apei.

De luna viitoare, in Slatina va creste si pretul apei, decizie motivata de scumpirea pretului la energie electrica. ACETI a operat ultima majorare de pret in decembrie 2003. Pe de alta parte, datoriile ACETI catre furnizori au atins sume impresionante. „Sint datorii care ne inspaiminta“, a spus directorul Constantin Manolache, amintind de cele 44 de miliarde la ELECTRICA (dintre care 38 de miliarde debit), 4,5 miliarde la Apele Romane, peste sase miliarde la ALRO si ALPROM (pentru ultimele se lucreaza in compensare).

Achizitii la preturi de douazeci de ori mai mari

Controlul inceput la ACETI de catre noii edili, dupa ce a fost schimbata echipa de conducere a societatii, a scos la iveala lucruri greu de inchipuit. Trecind peste proiectele anuntate cu tam-tam in anii trecuti, care n-au fost finalizate, peste investitii prinse in plan si neexecutate, peste multe altele, tocmai lucrurile marunte va pot da o imagine asupra a ceea ce s-a petrecut acolo de citiva ani. In prezent, se analizeaza stadiul stocului de materiale cu miscare lenta sau fara miscare, de unde apar surprize mari. Directorul Manolache a amintit de achizitia anumitor materiale la preturi de citeva ori mai mari decit cele de pe piata: „Sa va dau numai un exemplu – un cutit de strung achizitionat cu zece milioane de lei, cind valoarea lui pe piata este cam 435.000. Firma cred ca este INSTALL ROM“.

Statiile de pompare necesita paza armata

Un lucru deosebit de grav a fost semnalat de consilierii locali la aceeasi sedinta. Statiile de pompare de-abia daca beneficiaza de cite un paznic de noapte, dintre salariatii ACETI. De paza armata, asa cum ar fi normal, deocamdata nici nu se pune problema. Societatea ar avea nevoie pentru acest obiectiv de aproximativ 70 de milioane de lei lunar, bani care, motiveaza directorul, nu prea sint de gasit pentru moment. Oricum, sint asigurati slatinenii, este o problema pe care conducerea o are in vedere si se studiaza posibilitatea de se asigura paza cu jandarmi, in intervalul orar 19.00 – 700.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS