11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMiron Mitrea, acostat de 100 de disponibilizati de la VAGMAR Craiova

Miron Mitrea, acostat de 100 de disponibilizati de la VAGMAR Craiova

• Manifestantii au scandat „Vrem reptate!“, „Hotii!“, „Mafia!/Mafia!“ „Nastase, vino-ncoa’/Bate-te cu mafia!“, acuzind institutiile statului ca nu obliga lichidatorul judiciar al societatii sa le achite cele 8,3 miliarde de lei cistigate in instanta ca plati compensatorii

Aproape 100 fosti salariati ai SC VAGMAR SA Craiova, disponibilizati la inceputul lui 2003, o data cu lichidarea societatii, au huiduit guvernul de pe scarile Prefecturii Dolj, in timpul vizitei pe care Miron Mitrea, ministrul transporturilor, constructiilor si turismului, a efectuat-o ieri in Banie. Protestatarii acuza lichidatorul financiar al societatii, SC MICROFINANCE SRL Craiova, ca nu vrea sa le plateasca cele 8,3 miliarde de lei cistigate de sindicat in justitie ca plati compensatorii, dupa ce activele fabricii au fost vindute pe bucati catre o firma din Brazi. Desi au in buzunar o decizie irevocabila a justitiei, act ce obliga societatea MICROFINANCE la plata acestor sume, fostii salariati de la VAGMAR nu au intrat nici pina acum in posesia banilor, lichidatorul invocind ca este in criza de lichiditati.

Mitrea le-a promis bani de la guvern

Dupa mai multe proteste in ultimele luni, oamenii au profitat de vizita lui Mitrea si au luat cu asalt Prefectura Dolj. Ei au ocupat intrarea principala in cladire, asezindu-se pe scari, si au refuzat sa plece in ciuda insistentelor jandarmilor, care au fost chemati de urgenta la fata locului. S-a scandat „Vrem dreptate!“, „Hotii!“, „Mafia!/Mafia!“ „Nastase, vino-ncoa’/Bate-te cu mafia!“. „Domnul ministru Mitrea sa vina sa ne spuna de ce a inchis fabrica. Acum se rastoarna vagoanele pe calea ferata!“, spunea unul dintre manifestanti, cu referire la ultimele accidente feroviare din tara. In cele din urma, jandarmii au reusit sa degajeze drumul ministrului, punindu-le in vedere manifestantilor ca protestul este neautorizat si ca risca sa fie amendati. Dupa ce a stat de vorba cu ei, Mitrea a declarat presei ca in doua saptamini le va rezolva revendicarile. „O sa le platim acesti bani din fondul de somaj al Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, urmind sa recuperam noi banii de la lichidator. Oamenii nu pot sa astepte pina face societatea rost de lichiditati“, a spus ministrul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS