12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul comandant al Gardienilor Publici Gorj a fost retinut

Fostul comandant al Gardienilor Publici Gorj a fost retinut

Fostul comandant al Corpului Gardienilor Publici Gorj, Spiridon Foanene, a fost retinut ieri, pentru 24 de ore, de Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj, sub invinuirea de abuz in serviciu in forma calificata. El a venit la Parchet in jurul prinzului, pentru a fi audiat, insotit de avocatul Florin Giorgi. Prim-procurorul Gheorghe Emil Mota si-a intrerupt programul de audiente, pentru a-l ancheta pe fostul sef al Gardienilor Publici. Intre timp, la Parchet a sosit si comandantul Inspectoratului Judetean de Politie, Constantin Nicolescu, care a precizat ca nu a venit pentru cazul lui Spiridon Foanene.

Fostul sef al Corpului Gardienilor Publici Gorj a plecat din sediul Parchetului intr-o masina a politiei. Pentru a fi ferit de ochii presei, acesta a fost urcat in masina in garajul institutiei, dupa care autoturismul a plecat in tromba. Florin Giorgi a spus ca clientul sau este nevinovat si ca va urma sa fie confruntat cu cei care l-au determinat sa faca lucrurile de care este acuzat. Spiridon Foanene va fi prezentat astazi, pina la ora 12.00, Tribunalului Gorj pentru emiterea mandatului de arestare. Conducerea Parchetului va face propunere de arestare pe 29 de zile. Spiridon Foanene a fost suspendat din functie la inceputul saptaminii trecute, dupa ce a fost inceputa urmarirea penala impotriva sa, fiind acuzat de abuz in serviciu in forma calificata, fals si uz de fals si evaziune fiscala. El va fi audiat din nou astazi, urmind sa fie confruntat si cu alte persoane implicate in acest caz. Nu este exclusa nici prezenta la Parchet a fostului presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, in subordinea caruia s-a aflat Corpul Gardienilor Publici.

Potrivit prim- procurorului Emil Mota, fostul comandant al Gardienilor Publici Gorj a initiat operatiuni de compensare, dind ordine de compensare unor societati fata de care nu avea nici un fel de obligatii. Acesta a intocmit facturi si contracte false cu patru societati, doua din Tirgu Jiu, una din Lupeni, judetul Hunedoara, si cealalta din comuna Mihailesti, Arges. „E unitate de interes public si nu putea sa faca asa ceva. A platit cu ordine de compensare niste servicii neprestate“, a precizat Emil Mota. Prejudiciul creat se ridica la aproximativ trei miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS