13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLipsa totala de respect pentru membrii Asociatiei Persoanelor cu Handicap Fizic

Lipsa totala de respect pentru membrii Asociatiei Persoanelor cu Handicap Fizic

Asociatia Persoanelor cu Handicap Fizic din Craiova asteapta de mai bine de patru ani un sediu in care sa-si poata desfasura activitatea.

In luna mai au avut promisiunea ca in maximum doua saptamini li se va acorda un imobil. Ar fi insemnat ca pina la inceputul lunii iunie sa aiba sediul mult visat. Desi sintem la sfirsitul lunii august, membrii asociatiei nu au primit incaperea promisa.

„De patru ani am facut permanent referate la Primaria Craiova, ca sa ni se ofere un sediu in care sa ne putem desfasura activitatea. Am primit promisiuni si aminari. In luna mai, anul acesta, am avut o alta promisiune.

Ni se garantase ca in maximum doua saptamini vom primi in sfirsit o incapere in care sa ne organizam intilnirile si proiectele. Nu am obtinut nici de data asta nimic… Ne-au promis acum ca in luna septembrie vom primi o camera, in urma sedintei de consiliu. Bineinteles, daca solicitarea noastra se va aproba. Am depus iar acte doveditoare ca asociatia noastra este legala… Promisiuni si birocratie! Momentan, intilnirile in parcuri ramin singura alternativa a membrilor nostri, desi sintem persoane cu handicap fizic!“, a spus Lucian Pana, presedintele Asociatiei Persoanelor cu Handicap din Craiova.

In ciuda problemelor cu care se confrunta, membrii asociatiei se ocupa permanent cu gasirea de investitori pentru ajutorarea persoanelor cu handicap fizic.

Neavind inca sediu, membrii asociatiei au fost nevoiti sa-si opreasca intreaga activitate. „Am gasit investitori care sint dornici sa ne ajute atit cu dotarea cu calculatoare, cit si cu oferte de locuri de munca pentru persoanele cu handicap fizic. Am fost nevoiti sa refuzam donatii de calculatoare, neavind un spatiu in care sa le depozitam“, a mai spus Lucian Pana.

Ilie Badescu, presedintele Regiei Autonome a Administrarii Domeniului Public si Fondului Locativ din Craiova, a declarat: „Cunoastem problema Asociatiei Persoanelor cu Handicap Fizic, a lipsei de sediu in care sa-si poata desfasura activitatea… Institutia noastra le-a aprobat deja cererea pentru repartizarea unei incaperi, mai ramine doar ca la sedinta consiliului local din septembrie cererea sa fie aprobata. Vor fi o serie de repartizari de sedii, iar lor le vom oferi un imobil pe strada Nicolae Titulescu. Speram ca de data aceasta sa primeasca sediul necesar desfasurarii activitatii!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS