10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFosta si actuala conducere a Primariei Rovinari, cercetate penal

Fosta si actuala conducere a Primariei Rovinari, cercetate penal

Conducerea Primariei Rovinari a depus, in urma cu doua zile, doua plingeri penale la Parchetul de pe linga Judecatoria Tirgu Jiu impotriva fostului primar, Ilie Rautescu.

Potrivit prim-procurorului Dumitru Bocsan, fostul edil este acuzat de abuz in serviciu pentru doua fapte diferite, una dintre ele vizind plata unor ore suplimentare, care, in realitate, nu au fost prestate. Ilie Rautescu mai este cercetat intr-un al dosar de Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj pentru abuz in serviciu, fals si uz de fals. Initial, solutia data in acest caz a fost de neincepere a urmaririi penale, dar prim- procurorul Emil Mota a infirmat-o si a dispus reinceperea urmaririi penale. El este acuzat ca ar fi incredintat mai multe lucrari fara licitatie catre firmele unor apropiati, dupa care unele din lucrari au fost executate de firma fiului acestuia, TEHROCON, prin incheierea unor contracte de subantrepriza. In urma acestor redeschideri ale urmaririi penale, Ilie Rautescu s-a retras din cursa pentru ocuparea unui loc pe listele parlamentare si a demisionat din functia de vicepresedinte al PSD Gorj.

Actualul primar, Doru Filip, cercetat pentru furt de energie electrica

Si actualul primar al orasului Rovinari, Doru Filip (PD), este cercetat penal pentru furt de energie electrica. Initial, dosarul a fost solutionat cu autor necunoscut, dar solutia a fost infirmata si cercetarile s-au reluat. Termenul de finalizare a dosarului este sfirsitul acestei luni.

Lucratorii de la ELECTRICA au descoperit, in urma unui control la unul din magazinele apartinind firmei lui Doru Filip, ca energia electrica nu este inregistrata de contor, fiindca acesta era modificat. Paguba a fost stabilita la aproximativ 90 de milioane de lei.

Viceprimarul Iordache, cercetat pentru fals si uz de fals

Viceprimarul orasului Rovinari, Dumitru Iordache, este cercetat de politia din localitate pentru fals si uz de fals. Acesta este acuzat ca a obtinut o locuinta pentru tinerii casatoriti, in baza unor declaratii false, precum ca nu detine o alta locuinta. In realitate, potrivit plingerii depuse de mai multi consilieri, familia acestuia detinea un apartament in Rovinari. In acelasi dosar mai sint cercetati si consilierii locali Marius Daniel Ciobanu si Ana Crisan (PSD), pentru ca, in perioada mandatului 1996 – 2000, ar fi primit apartamente din fondul primariei, cu toate ca detineau locuinte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS