13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte stiri

ONU monitorizeaza respectarea dreptului la sanatate in Dolj

O delegatie condusa de Paul Hunt, raportor special pentru Romania la ONU pe probleme de drepturile omului, a sosit ieri la Craiova. Oaspetii vor efectua citeva vizite la unitatile medicale din judet, dupa ce ieri au fost pusi la curent cu activitatile organizate in acest sens in Dolj. Paul Hunt a declarat ca este foarte multumit ca dreptul la sanatate este stipulat in noua Constitutie a Romaniei.

Grevistilor de la Ambulanta Vilcea li s-a astupat gura cu promisiuni

Nemultumiti de sumele alocate de Casa de Asigurari de Sanatate Vilcea, de lipsa materialelor sanitare si a pieselor de schimb pentru masini, sindicalistii de la Serviciul de Ambulanta au amenintat ca intra in greva. Prefectul de Vilcea, Aurel Vladoiu, a intervenit si i-a convins pe sindicalisti sa amine greva, spunind ca „poate se gasesc niste sponsori care sa-i ajute cu piese de schimb si combustibil“. Daca prefectul nu-si va tine promisiunile, sindicalistii sustin ca vor trece la actiuni de protest.

In Olt se fura pina si sondele

Politistii olteni au identificat opt persoane care sustrageau piese de la una dintre sondele Schelei de Petrol Craiova, de pe raza comunei Iancu Jianu. Victorian Firfirica, de 50 de ani, din Timisoara, domiciliat fara forme legale in comuna Calui, fratii Dumitru si Florian Florea, de 24, respectiv 25 de ani, precum si Marian Ionut Neagoe, de 18 ani, toti din Calui, au fost surprinsi in timp ce sustrageau, cu ajutorul unui autocamion, cu numarul de inmatriculare TM-01-MGN, capul de eruptie de la Sonda nr. 221 ce apartinea Schelei de Petrol Craiova. Alte patru persoane, dintre care doi frati, Ion si Costea Neagoe, Marcel Tudorache si Petre Radu, din aceeasi localitate, au fugit in padurea din apropierea sondei. Politistii continua cercetarile in vederea stabilirii intregii activitati infractionale si pentru prinderea autorilor.

Casa unui doljean a luat foc de la instalatia electrica

Un incendiu de mari proportii a izbucnit ieri dupa-amiaza la gospodaria unui doljean din comuna Calarasi. Din cauza unui scurtcircuit produs la instalatia electrica foarte veche, casa lui Ion Dovleac a luat foc pe o suprafata de 100 de metri patrati. Pompierii doljeni au intervenit cu o autospeciala cu apa si spuma si au reusit sa lichideze incendiul si sa limiteze extinderea acestuia la imobilele invecinate.

Accident de munca la ALTUR Slatina

Un grav accident de munca a avut loc marti intr-una dintre halele SC ALTUR SA din Slatina. Florica Constantin, de 47 de ani, din localitate, era schimbul intii si lucra la o inaltime de aproape cinci metri, cind, intr-un moment de neatentie, a alunecat, s-a dezechilibrat si a cazut pe cimentul halei. Colegii au anuntat imediat medicul institutiei si ambulanta. Muncitorul a fost transportat de o autosanitara a Serviciului de Ambulanta la Sectia de garda a Spitalului Judetean Slatina, unde medicii l-au diagnosticat cu politraumatism cranio-vertebral, fractura baza de craniu. Din cauza leziunilor grave suferite, pacientul a fost trimis la Spitalul Nr. 9 din Bucuresti. Inspectoratul Teritorial de Munca Olt asteapta rezultatul anchetei interne a societatii slatinene, urmind ca ulterior sa declanseze verificari proprii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS