9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoile lampi de semnalizare rutiera ii pun in dificultate pe severineni

Noile lampi de semnalizare rutiera ii pun in dificultate pe severineni

Pentru fluidizarea traficului rutier in intersectiile unde valorile sint ridicate, precum si pentru asigurarea unei deplasari rapide pe un anumit traseu, in conformitate cu noile reglementari ale Codului Rutier intrat in vigoare anul trecut, politia severineana a hotarit instalarea unor lampi de semnalizare.

In intersectiile semaforizate de pe bulevardul Tudor Vladimirescu, pe linga semnalul de culoare verde al semaforului electric format din trei corpuri de iluminat: rosu, galben, verde, asezat deasupra benzii de circulatie care preselecteaza circulatia pentru virajul la dreapta, a fost instalata o lampa de iluminat care, uneori, emite intermitent culoarea verde, avind sub ea montat un panou cu reprezentarea indicatorului „cedeaza trecerea“, precum si un alt panou ce indica sensul de circulatie catre dreapta pentru care este valabila semnificatia semnalului luminos al lampii respective. „Principiul de functionare a semnalului luminos este urmatorul: cind acea lampa emite o lumina verde intermitenta, indiferent de culorile celorlalte semafoare din intersectia respectiva, conducatorul auto incadrat in preselectie pentru virajul la dreapta poate patrunde oricind in intersectie in directia indicata cu obligatia acordarii prioritatii de trecere celor care circula in intersectia respectiva. Lampa electrica se va stinge numai in momentul in care semaforul linga care este instalata arata culoarea verde, situatie in care se va respecta indicatia semaforului“, a spus inspector principal Titi Zorzoliu, de la Biroul Politiei Rutiere Drobeta Turnu Severin.

Multi conducatori auto au fost contrariati la aparitia acestui semnal luminos, neintelegind semnificatia si utilitatea acestuia, mai ales cind observau ca alti soferi patrundeau in intersectie efectuind virajul la dreapta, desi semaforul de pe sensul de circulatie corespunzator avea culoarea rosie. Intr-o astfel de situatie sint pusi de obicei conducatorii auto virstnici sau cei care nu au calatorit de mult timp in afara judetului, pentru ca lampi asemanatoare se pot intilni atit in afara granitelor Romaniei, cit si in marile orase ale tarii. „Am vazut ca masina din fata mea a virat la dreapta, desi semaforul era rosu, dar am crezut ca e un sofer grabit care incalca legea si am ramas pe loc. Apoi m-am trezit claxonat de soferii masinilor din spate. Nu stiam ce se intimpla, dar nu am zis nimic si am asteptat sa apara verde la semafor ca sa plec. Acasa i-am povestit fiului meu ce mi s-a intimplat si el m-a lamurit cu privire la semnificatia aceastei lampi cu lumina intermitenta“, a spus Mihai Suciu, de 58 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS