13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicul Mihail Paun ar putea ajunge sef de sectie

Medicul Mihail Paun ar putea ajunge sef de sectie

Acesta este acuzat de colegi ca bea in timpul serviciului

Medicul Mihail Paun, de la Spitalul Municipal Caracal, este suspectat de aproximativ un an si jumatate de colegi ca in timpul serviciului consuma bauturi alcoolice, insa din respect acestia au tacut. Pina de curind, cind in spital a inceput sa bata un vint de schimbare, iar doctorii au aflat ca medicul are sanse mari sa fie, din 28 septembrie, sef la Sectia Interne.

Din aceasta cauza, s-au hotarit sa faca public faptul ca in timpul programului Mihail Paun consuma bauturi alcoolice, ca destul de des sint gratulati cu epitete in genul: „cocosat“, „mitocan“, „scirba“ etc. Au facut sesizari la Colegiul Medicilor Olt, insa o eventuala sanctiune ar veni dupa inscrierea la concurs a doctorului Paun.

Contracandidatii au fost inlaturati

In spital se zvoneste de mult ca doctorul Mihail Paun trebuie sa fie sef de sectie, acesta inlaturindu-si posibilii contracandidati la sefia Sectiei interne. Se pare ca aceasta ar fi, de fapt, rasplata medicului Dinu pentru anumite servicii pe care Paun i le-ar fi facut de-a lungul timpului. Actualul sef de sectie, doctor Eustatiu Chitimia, a primit o sanctiune in urma cu aproximativ patru luni, pentru ca doi medici s-au schimbat in garda. Se pare ca unul dintre ei a fost trimis acasa si chemat celalalt, din acelasi motiv pentru care o parte din personalul Sectiei Interne a ajuns acum cu jalba la Colegiul Medicilor. Eustatiu Chitimia nu se mai poate prezenta la concurs cinci ani de acum inainte. Alt medic, Maria Savu, chiar a promovat un astfel de concurs la Ministerul Sanatatii, insa, citeva luni mai tirziu, sectia s-a desfiintat. Medicii care ar indrazni sa intre in cursa ar face figuratie.

Colegiul Medicilor Olt a dat avizul pentru participarea la concurs

Pe 11 august 2004, medicul Eustatiu Chitimia, iar mai tirziu si alti medici si asistente, s-a prezentat la Colegiul Medicilor cu o sesizare.

Din cele scrise de doctorul Chitimia si de ceilalti colegi (doctorul Gheorghe Savu, medicul Maria Savu, asistentele Monica Radulescu, Elena Florea) reiesea atit faptul ca Mihail Paun este surprins de colegi adesea in stare de ebrietate la lucru, cit si faptul ca le vorbeste urit si le tulbura activitatea in sectie.

Se pare ca nu doar acestea sint aspectele sesizate de o parte a personalului medical al sectiei, desi ar fi fost de ajuns sa ingreuneze drumul doctorului in cauza catre concursul pentru sef de sectie.

Presedintele Colegiului Medicilor Olt, Cornel Moisa, declara ca o comisie formata din membri ai Biroului si cei ai Comisii de Jurisdictie din cadrul Colegiului s-a aflat in cursul saptaminii trecute la Caracal, pentru a verifica cele sesizate. Medicului Mihail Paun i s-a oferit posibilitatea sa vada probele si sa se apere. Lucru pe care l-a si facut si, se pare, cu succes, pentru ca dosarul a fost trimis de-abia ieri Comisiei de Jurisdictie, care va formula un raspuns in termen de 30 zile.

Prea tirziu pentru a nu-i mai permite participarea la concurs, dar corect, beneficiind de prezumtia de nevinovatie. Tot ieri a primit si avizul, din partea aceluiasi Colegiu, pentru participare, cu mentiunea ca nu figureaza in evidenta cu sanctiuni, dar face obiectul unui dosar in cercetare.

Conducerii spitalului nu-i pasa de „scaparile“ medicului

Duminica, 8 august 2004, doi redactori ai Gazetei de Sud – Editie de Olt au avut ocazia sa-l surprinda pe doctorul Mihail Paun intr-una din zilele incepute cu un paharel de bautura, desi este sef de garda. In aceeasi zi, despre cele intimplate la spitalul din Caracal a fost instiintat telefonic directorul DSP Olt, Aurelian Simionescu. Se pare ca a aflat si directorul spitalului, dr. Viorel Dinu, care l-a dojenit pe cel in cauza de-abia luni, la raportul de garda. Cu toate astea, conducerea spitalului ii accepta candidatura pentru examenul din 28 septembrie.

Colegii medicului Paun pot sa conteste inscrierea medicului la concurs, contestatie motivata de dosarul aflat in cercetare la Colegiul Medicilor Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS